General Juholt

Sossarnas obegripligheter om Libyeninsatsen blir allt obegripligare. Jag lyssnade på en radiodebatt ikväll mellan socialdemokraternas försvarspolitiske talesman Urban Ahlin och  försvarsminister Sten Tolgfors. "Tomhylsan" imponerar alltmer genom sin klarhet och analysförmåga. Urban Ahlin däremot var lika obegriplig i denna fråga som general Juholt som tycks ha en förmåga att dra från höften.

Kärnfrågan är superenkel. Efter utvärdering av nuvarande insatser kommer FN om någon månad att begära insatser av olika slag från Nato och övriga deltagande länder. Tolgfors försökte förgäves få Ahlin att förstå att det inte är läge för Sverige att föregå FN:s analys och begäran om insatser. Men det är precis vad general Juholt och Ahlin gör. Dessa herrar vet redan nu vilka insatser FN kommer att begära om en dryg månad. Och naturligtvis vet de inte ett smack om detta eftersom det skulle kräva synsk förmåga. Denna eventuella synska förmåga leder Juholt och Ahlin till slutsatsen att det är krigsfartyg i stället för JAS som FN kommer att begära av Sverige.

Den kvinnliga programledaren försökte under en stund ställa en rak fråga till Ahlin som oupphörligen avbröt programledaren så att hon inte kunde slutföra frågan. När så programledaren senare frågade Ahlin varför han inte kunde låta henne ställa sin fråga säger Ahlin ungefär så här. "Du av talar ju i mun på mig hela tiden så det går ju inte förstå vad du frågar om". I alla fall ett fruktansvärt osympatiskt beteende av Ahlin mot den kvinnliga programledaren och ett klockrent exempel på härskarteknik. Jag undrar om detta är ett engångsfall??? Den fråga programledaren försökte ställa skulle avslöjat vingelpettertaktiken från Ahlins sida.

General Juholt och Ahlin skämmer ut Sverige i denna fråga.

Varför jag kallar Juholt för general Juholt? Kungen bär generalsuniform vilket i det fallet väl kan betecknas som en dekoration som örhängen eller halskedjor eller annat krimskrans. Någon generalskompetens har han ju inte. Juholt drar upp FN:s och Natos strategiska och taktiska riktlinjer långt före FN och Nato tagit itu med de uppgifterna. En man med sådan fantastisk kompetens och förmåga att se in i framtiden torde bättre bära upp en generalsuniform än kungen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Ja, det är svårt att få grepp om Juholts och hans anhangs inställning i Libyenfrågan. Men OM Sverige nu skulle ställa upp med krigsfartyg så undrar jag hur man då skall hantera situationer där man möter drogade barn som hjälper till att styra båtar med vapen till den sittande Libyska regeringen? Skall de svenska krigsfartygen även vara obeväpnade eller kanske de endast skall medföra miljövänliga luftgevär och kanske endast få fotografera överträdelser mot en blockad eller…….

  2. Håkan Rombe

    Först och främst har ingen begäran från FN kommit om svenska krigsfartyg. En del experter tror inte heller att en sådan begäran kommer. Medelhavet dräller av krigsfartyg från Nato. Men du har säkert rätt. Åka omkring och fotografera båtar kan Sverige ställa upp med. Jag kan hyra ut min obeväpnade plastbåt för en rimlig penning och kamera har jag. Jag kanske ska skicka ett erbjudande till general Juholt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.