Varning för kringresande tjuvar

Enligt trovärdig källa har en tjuv i yngre åldrar klivit in till en 95-årig dam i Storuman ochhelt sonika plockat med sig plånbok och värdeföremål. I Gunnarn ska ett villainbrott ha skett genom att ett källarfönster öppnats-krossats och att en mindre person (barn?) firats ned och öppnat upp från insidan. En yngre person ska ha setts följa efter en åldring i Storuman och visat ett misstänkt intresse för åldringen.

Jag kan ha fel men jag sätter denna säsongssjuka i samband med att penningtiggande dragspelsgnolare, s k gatumusikanter,  dykt upp igen efter att ha legat i vinterdvala någon annanstans. I östra Europa? Dessa entoniga, tiggande dragspelsgnolare tycks redan finnas över hela Sverige ofta stående vid ingången till dagligvarubutiker. Vilket jag inte gillar!  En sak är ganska säker. Man finansierar inte bilkostnader, mathållning, kläder mm för flera personer inklusive barn genom de ynka slantar som trillar ned i papperslådan. Alltså måste det finas andra "näringsgrenar" som står för huvudförsörjningen. Rätta mig om jag har fel!!

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Svar till Isak (2011-05-18 23:50)
    Sanningen att säga så läser jag aldrig deckare. Nu fyller ju den nya sosseledningen tillvaron med dramatik så det blir nog inga deckare framöver heller. Som gammal militär har jag dock uppövat ett visst sinne för avslöjande av låtsasstrateger. En kul kommentar jag sett var att Juholt tänker skicka en gammal svensk ubåt till Libyen. Problemet är bara att Libyen till största delen består av öken och kameler.

  2. Håkan Rombe

    Svar till Isak (2011-05-18 23:50)
    Ursäkta Isak. Jag svarade på på ”fel fråga”. Men jag brukar trots bristen på deckarläsning kunna dra slutsatser av folks beteenden. Min bakgrund som ekonom gör också att jag med lite huvudräkning kan konstatera att ”dragspelsgnolarna” inte på långa vägar klarar uppehället med det som folk lägger i papplådorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.