Kungsord

Enligt ordböcker är kungsord någonting som är sant och riktigt oavsett om det är det i verkligheten. Om kungen med kungsord säger att jorden är platt kommer alltså de kungatroende att införliva denna utsaga i sitt vetande. Det är väl så det fungerar med kungligheters metafysiska egenskaper. Oavsett vad kungligheter hittar på och gör så är det OK eftersom det kommer från kungligheter. Samtidigt måste det frekvent påpekas att det är fråga om "vanliga människor". Nästan vanliga åtminstone för något mytiskt och mystiskt är det angående "blodet".

Det framträdande kungen gjorde i går kan komma att hamna i framtidens historieböcker. Han trasslade in sig i motsägelser och obegripligheter och förnekelsen att han överhuvud taget inte varit med i några tvivelaktiga sammanhang måste sakna all trovärdighet. Det märkliga i kråksången är att massmedia har sysslat med kollektiv förnekelse i 20 år. Det som varit allmänt känt i Stockholm med omnejd i minst 20 år har övriga svenskar inte haft en aaaaning om tack vare mediatystnaden. Här har man gjort en väldig skillnad mellan statschefen och statsministern och övriga ministrar som kan få schavottera för inköp av godis för 25 kr på skattebetalarnas bekostnad. Störssssta möööjliga tyyssstnad har gällt när det gäller statschefens bravader och eskapader. Det är egentligen kränkande att massmedia, inklusive Public Service, har behandlat oss undersåtar som en omogen fårskock som inget bör veta under alla dessa år.

Ge oss en statschef som åtminstone kan uttrycka sig begripligt. Ge oss en statschef som granskas på samma sätt som övriga makthavare. Det enda sättet att säkerställa dessa självklara krav  är att tillsätta statschefen genom val och inte genom genetisk tombola.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Börje Stenmark

  Grattis Håkan Rombe.
  Äntligen träder en politiker(Håkan Rombe)fram och redovisar sanning, demokrati och moral, på en och samma gång.
  Du har stigit avsevärt i min högaktning.
  För dagen kommer jag inte ihåg vilket parti du representerar. Jag beundrar dig i alla fall.
  Eventuellt kryssar jag dig vid nästa val, inom kommunen.

 2. Vilhelminabo

  Tro får man göra i kyrkan (Juholt), i poltiken är det bra om man vet. Nästan vilken medborgare som helst kunde ju se hur kungen försökte dölja sanningen. Ljuga? Nja, en kung ljuger väl aldrig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.