USA-tromb i Långsjöby

 

Ca 1 mil väster Långsjöby har en tromb dragit fram på 50 meters bredd och 500 meters längd tvärs över vägen. En plogbil fick ploga undan skog som låg på vägen. 

Något liknande har inte setts i mannaminne i dessa trakter. Stormar har fällt skog men i detta fall måste det ha varit en tromb eftersom skogen låg tvärsöver stormriktningen. Det är total förödelse där tromben dragit fram och det är med fasa man tänker på vad som skett om det varit fråga om ett tätbebyggt samhälle eller om någon råkat befinna sig på vägen eller i skogen när det hände. Skogen ägs av staten (av oss alla påstås det) och jag tror att det är Fastighetsverket som ansvarar för skogen eftersom den ligger ovanför odlingsgränsen.

4 kommentarer

 1. Sixten Johansson

  USA tromber ställer till mer förödelse än dessa förhållandevis små tromber.
  USA tromber är som deras utrikespolitik – och vi vill varken ha deras tromber eller utrikespolitik.
  Sagt i förbifarten då allt i vårt samhälle skall analyseras i sitt förhållande till trombernas stor hemland.

 2. Håkan Rombe

  Svar till Sixten Johansson (2011-06-05 13:55)
  Det är mycket ovanligt med ödeläggande tromber i Sverige, särskilt i jämförelse med vissa stater i USA. Nu var det nog den där helt osannolika tromben som plöjde en gata på 50 x 500 m i skogen. Träden låg tvärsemot vindriktningen så det var en virvelvindstromb. Den hade kunnat ställa till med mycket elände i bebyggelse.

 3. DKocken

  det er bara et par 3 år sedan att ett par smala men långa tromber for øver blåvægen i højd med Kattisavan & strax utan før Lycksele.I Kattisavan var det 3 olika skiften som drabbades,Ca. 10000 kbm gick åt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.