Storuman och Lycksele storregion

Man tar sig för pannan. När nu Umeå och Örnsköldsvik deltar i den hejdlösa galoppen mot total splittring i regionfrågan är det dags att Storuman och Lycksele bildar en storregion i inlandet +:C:)-!

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Kanske Ö-vik och Umeå menar att småkommunerna i Västerbotten (inklusive Skellefteå)också ska få vara med på ett hörn men det framgår inte av artikeln i V-K. Kan ingen återuppväcka Axel Oxenstierna (han som gjorde den nuvarande landskapsindelningen) så vi slipper tjafsandet med det ”s k underifrånperspektivet” vilket innebär att några kommunalråd och landstingspolitiker bestämmer långt över huvudena på vanligt folk. ”Den vanliga människans” uppfattning som kristdemokraternas Göran Hägglund pratar är det ingen som bryr sig om. För att en region skall vara konkurrenskraftig bör den ha minst 1 miljon invånare. Här pratas det nu om regioner med ett par hundra tusen invånare. Axel Oxenstierna, var är du??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.