Att frälsa sin nästa med bomber

Den mest korkade metoden att frälsa sin nästa måste väl vara att ta livet av vederbörande. Nu är logik inte extremist-terroristernas starka sida så det är väl lönlöst att kräva någon form av logiskt tänkande av en extremist-terrorist. Att mördande av andra människor skulle ge enkel biljett till paradiset hör till det obegripliga för mig och de flesta människor vid sunda vätskor. Vilken gruppering som ligger bakom terrordåden i Norge är inte klarlagt för närvarande men det antyds redan att den gripne mannen rört sig i högerextrema kretsar. Attentatet mot soc dem ungdomsläger på Utöya var i den belysningen säkerligen ingen slump utan en upprepning av 1930-talets händelser. Samhället måste alltid arbeta med att hålla rent mot vänster- och högerextremister och religiösa extremister. Dessa nämnda är samma andas barn. Blind tro, hat och intolerans kopplat till drömmen om den Store Starke Ledaren.

Min uppfattning är sedan länge att nya hot måste bekämpas med nya metoder och signalspaning, internetspaning och avlyssning hör hit. Ett demokratiskt land ska inte behöva be om ursäkt för att freda sin befolkning från terrordåd. Frågorna hopar sig. Hur kunde Norges säkerhetspolis misslyckas att förhindra attentaten? Hur kunde en person skaffa sig ett billass sprängämnen, polisuniform och automatvapen?

 

 

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Det verkar vara en blond norsk främlingsfientlig nationalist som utfört dådet. I Sverige kallas internationalism för landsförräderi i främlingsfientliga kretsar och det är sådan sjuk retorik som i sin förlängning får människor att begå skändliga brott mot mänskligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.