Rättvisa heter pengar.

Ja inte bara pengar. Det handlar om samhällsställning och över-underordning. Förre chefen för Internationella valutafonden Dominique Strauss-Kahn, ofta kallad DSK, har kunnat lämna USA som en fri man efter att åklagaren lagt ned målet mot DSK för våldtäkt på en hotellstäderska i New York. Enligt åklagaren har det inte gått att utom varje tvivel bevisa DSK:s skuld.

Redan när DSK anhållits förstod jag vartåt det lutade. Mångmiljonbelopp ordnades snabbt fram av DSK:s fru!!! som borgenssumma så att häktningstiden kunde fördrivas i en lyxvåning på stan. Ytterligare mångmiljonbelopp (i dollar!) spenderades på en hoper advokater och detektiver som vände ut och in på städerskans tidigare liv i USA och i det land från vilket hon invandrat. Flygbolagen tjänade pengar.  Brottsoffret framstod mer och mer i media som den stora brottslingen i dramat. Varje felparkering och nödlögn vaskades fram. Hotellstäderskan hade inte miljonerna som behövdes för att skicka en hop advokater och detektiver att ta reda på DSK:s felsteg innehållande bl a flera överfallsliknande påhopp på kvinnor, bl a en journalist som senare anmält DSK för det fem år gamla brottet.

Att Dominique Strauss-Kahn, denne herreman, make och fransk presidentkandidat, hade sin sperma på hotellstäderskans arbetskläder betraktades efter hand som en ovidkommande bisak i dramat på hotellet. Sprutar den vätskan ut okontrollerat på kvinnor DSK träffar i enrum borde han åtminstone åläggas bära blöjor!

Vad lär oss detta fall? Det finns minst tre st extremt försvårande omständigheter för hotellstäderskan. 1. Hon är immigrant. 2. Hon är svart. 3. Hon är kvinna. Ytterligare försvårande omständigheter är att hon 4. Är fattig och 5. Att hon som hotellstäderska förväntas hålla tyst om vad hotellets gäster håller på med, inklusive våldtäktsförsök på sig själv. 6. Den förmenta brottslingen kan satsa mångmiljonbelopp i dollar på advokater och detektiver.

Hon var helt enkelt chanslös.

Nu utbrister det socialistiska partiet i Frankrike om sin presidentkandidat (f d ?), "äntligen, han är fri!!"  Frikänd är han då inte alls. Endast en domstol kan frikänna. DSK får för all framtid leva med folkets dom eftersom ingen rättegång ägde rum. Med undantag av det franska folket som tycks ha åsikten att DSK bara betett sig som en normal fransk karlakarl, en riktig presidentkandidat.  Den kvinnliga personalen på de hotell han tar in i fortsättningen får väl dock skaffa sig spermasäkra arbetskläder.

 

Etiketter: , ,

14 kommentarer

  1. Ivar

    Har du inte tänkt på att det kan vara en komplott mot DSK från hans motståndare ? Han blev kanske förförd av hotellstäderskan och sedan anmäld. Allt för att han skulle förlora kommande val eller att hon skulle få ett skadestånd. Nu får jag väl en massa feminister på mig.

  2. Arbetare

    Hur kan så ske i ”världens största, bästa demokrati” i ”världens mest fria land”, som tvångsmässigt vill befria alla världens ”ofria”?
    Där kan väl pengar inte vara rättvisa???
    Du menar väl inte att kapitalet övertrumfar?

  3. Håkan Rombe

    Svar till Ivar (2011-08-26 20:45)
    Ja du riskerar nog att få på skallen. En man i hans ställning och med hans ansvar låter sig inte ”förföras” av en hotellstäderska eller någon annan obekant kvinna. Fullkomligt livsfarligt och kan medföra utpressningssituationer. Många spioner har värvats på det sättet. Nu tror jag inte på den teorin i detta fall. DSK har tydligen uppfört sig grisigt mot kvinnor i årtionden som ren livsstil.

  4. RWR

    Hans socialistiska kamrater hoppas ju på en ”comeback”! Så vem vet kanske blir han president i ett land i vår närhet.

    ”Han har kompetensen, intelligensen och visionen” enligt en fd. minister vid namn Jack Lang.

    Han(Jack) glömde lägga till att han har pengarna;)

  5. Håkan Rombe

    Svar till Arbetare (2011-08-26 20:56)
    USA är drömmen för många, inte minst i muslimska länder! För 1,3 miljoner svenskar var Amerika drömmen, de emigrerade från fattigdom och förtryck till friheten och välståndet. Därmed inte sagt att USA är världens bästa demokrati. Även i Sverige är det i dag en fördel att kunna slanta upp miljoner till advokater och högutbildade får bättre sjukvård än lågutbildade. Solen har sina fläckar i alla länder. Vi får väl i stället snacka om de minst dåliga. Ska vi enas om att Iran, Burma och Nordkorea hör till de dåligaste länderna att vara medborgare i och att Sverige är världsledande på jämställdhet mellan könen.

  6. Håkan Rombe

    Svar till RWR (2011-08-26 21:27)
    Nä men Gud bevare oss! Är inte DSK rökt i Frankrike vid det här laget? Till och med där. Men vad som helst kan hända. Kungar och presidentkandidater blir bara populärare av att skämma ut sig.

  7. Arbetare

    Ditt inlägg talar om Usa av idag inte 1800tal.
    Bush har i nutid använt ”världens största,mest demokratiska land” i sin retorik i många år och ”ledd av Gud” startat krig och förtryck med hjälp av teknik och dollar/och Nato.
    Vem invände då emot kapitalets makt,överlägsen krigsmakt. Och är nu orättvisa fläckar på solen? Även i Sverige???
    Vad gör vi då?
    Självklart ska vi ha ett rättvist, jämlikt samhälle. Det kan vi kanske enas om, men även kritisera ifall dollar påverkar rättvisa och jämlikhet i sk fria demokratier!

  8. Håkan Rombe

    Svar till Arbetare (2011-08-27 00:02)
    USA är ganska långt ifrån att vara ett sekulärt styrt land men betydligt värre exempel finns bland jordens stater. Sarah Palin väntade som bekant på besked från Gud ifall hon skulle ställa upp som presidentkandidat i förra valet. Hon hör alltså röster som inte är jordiska. En presidentkandidat! Sedan blir det en för lång diskussion att ta upp alla krig USA varit inblandat i varav många haft som mål frihet och demokrati. Min blogg ville visa på den könsmakts- och penningmaktsordning som råder även i demokratiska stater. Här är en lång väg att vandra innan full jämställdhet råder.

  9. Mr Cool

    Håkan, ditt inlägg är skrivet med en humoristisk ådra och din grunda analys är helt korrekt men det är trist att se notoriska USA-hatare svälja kroken med hull och hår. Det är så att i alla världens länder så är det pengar som styr och någon verklig rättvisa existerar inte någonstans. I gamla och existerade socialistländer är det korruption och mutor som styr vardagen. Läkarvård prioriteras om man ger läkaren guld eller kontanter och eventuella brottsmål läggs ned om åklagaren får rätt dusör. Skolbetyg som intygar genomförd utbildning inhandlas lätt av skolans rektor för kanske vidare ansökan till svenska lärosäten. Det går också att mot för oss en struntsumma att beställa mord på nån man inte gillar i många länder. I Sverige kan jag lyfta fram den s.k. Geieraffären där vår socialdemokratiske justitieministers samröre med prostituerade helt tystades ner och jag är övertygad om att den sperman landade träffsäkrare än på någons arbetskläder. Men sådana här banala jämförelser är inget för en cyklop som signaturen Arbetare.

  10. Aroon

    Det är väl ganska vanligt med liknande affärer hos alla med uppsatta positioner. Om någon person ”råkar” bli avslöjad då och då hör väl kanske inte till vanligheterna. Geijeraffären blev väl också nertystad, liksom Björn Rosengrens porrklubbsbesök, men slutade väl med att han avgick som fackordförande. Nu är han populärare än någonsin och miljardär. Det finns säkert massor av andra fall som blivit nertystade genom politiska kamraters menedar som det klarat sig ifrån. Självskrivet har pengar betydelse, speciellt i länder som USA. Men även i lilla Sverige luktar det ofta mögel i vissa rättsfall.
    Nu är det bara invänta Eurokraschen och se hur eliten handlar. Folken får stå till svars för deras ansvarslösa beteenden. Så är det ju alltid.

  11. Håkan Rombe

    Svar till Aroon (2011-08-27 14:47)
    Javisst finns det ”affärer” på närmare håll än i USA. Hajby och kung Gurra den femte hade väl något kuckel ihop som tystades ned till Vilhelm Mobergs ilska. Där kunde det inte bli några nya ”ättlingar” men annars lär tusentals svenskar hävda sina kungliga anor.

  12. Håkan Rombe

    Svar till Mr Cool (2011-08-27 13:49)
    Du är inne på avdelningen korruption och som i många andra fall har tredje statsmakten, media, en viktig funktion. I demokratiska länder som USA och Sverige avslöjas dagligen korrupta tjänstemän och politiker av media. I Iran och Nordkorea är media husbondens röst så där avslöjas inga skandaler begångna av makteliten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.