Med putande överläpp i härnadståg

Vår handelsminister har sedan tillträdet dragit ut i ett antal korståg för att omvända motsträviga EU-länder till den rätta läran, att deras stackars medborgare behöver konsumera snus. Snus och cigarretter är den optimala produkten för hänsynslösa krämare. Tobaksdrogen är starkt beroendeframkallande och efter några veckor är offret fast i ett livslångt beroende. Försäljningen av tobaksprodukter sköter sig själv när offret är fast, offren formligen springer benen av sig när suget tilltar. Hade Saabbilar haft samma beroendeframkallande effekt hade Saab i dag varit ett blomstrande företag med en försäljning på över en halv miljon bilar per år.

Nu uppträder dystra vetenskapsmän som säger att ett utbredande av snusbruket tar ytterligare värdefull jordbruksmark i anspråk. I dag får vi veta att spädbarn till snusande mödrar betydligt oftare drabbas av apne (andningsstillestånd) och därmed har en förhöjd risk för plötslig spädbarnsdöd.

Jag måste säga att jag som svensk skäms över ministrar som lägger sig ut för svenska företag som marknadsför död och elände! Skämmes ta mig fan! (Tack för detta ibland väldigt passande uttryck Erold!)

(Får man som bloggare använda klarspråk??)

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.