Kvinnoförtrycket i Iran

Ett kvinnligt fotbollslag från Iran gjorde misstaget att efter match skaka hand med den kvinnliga domaren. Sådant får man enligt mullorna bara göra med nära kvinnliga släktingar. (Skaka hand med manliga individer, släktingar eller inte, är väl belagt med närapå dödsstraff?). Fotbollslagets spelare hotas nu av åtal.

Jag har ett förslag. Kan inte Internationella Fotbollsförbundet utfärda interimistiska släktskapsintyg som gäller under en fotbollsmatch eller en fotbollsturnering? D V S att varje iransk kvinnlig spelare under begränsad tid förklaras vara kusin med samtliga motspelare och matchfunktionärer. Vi måste ta mullornas plågor på allvar och underlätta deras verksamhet på de sätt vi kan.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Aroon

    Jag tolkar det som självvalt, eftersom kvinnor som bär burka vill ha det så. Jag menar i länder där man vill förbjuda burkan insisterar vissa kvinnor på att ha kvar denna medeltida förtryckarsed. Slöjförbud råder väl i Frankrike om än inte lika (s)löjaväckande, men ändå ett bevis på hur kvinnoförtrycket hålls vid liv. Personligen har jag inget speciellt emot den som bär slöja, jag tycker främst det är dåligt för deras egen skull och för att inte säga burkan.

  2. Anna Galin

    Men herre gud, det är ju helt vansinnigt. Får de inte ens skaka hand med en annan kvinna? Hur kan det gå så långt?! Och hur går argumenten för att förklara att en kvinna inte får skaka hand med en annan kvinna? Man blir ju mörkrädd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.