Tack NATO!

Folkmördaren Khadaffi är avlägsnad och Libyen kan börja den mödosamma vandringen mot demokrati och frihet. Det var NATO:s resoluta ingripande på initiativ av Frankrikes president Sarkozy som blev början till undergången för diktatorn och hans kreatur. Sverige har bidragit till NATO:s lyckosamma insats tack vare regeringens beslutsamhet.  Vi bör kanske också minnas Juholts och Urban Ahlins (s) utspel att Sverige skulle dra tillbaka JAS-planen redan efter första perioden. Det var inte särskilt heroiskt för att uttrycka mig extremt snällt.

Utan NATO:s insats hade diktatorn fortfarande suttit kvar och hunnit med ytterligare folkmord i stor omfattning. När vi gång efter annan deltar i NATO:s fredsskapande operationer runt om i världen och kanske framförallt på Europas bakgård förstår jag inte motståndet mot medlemsskap i NATO. Inte ett skvatt. Är det ett halvt sekels antinatopropaganda som orsakat denna vilja till utanförskap? Eller Östtysklands och Stasis lyckosamma infiltrering av det svenska samhället 1950 – 1990?

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. lf

  Tack Rombe.
  Jag har studerat bloggarna ikväll.Inte någon har tagit upp att Libyens diktator har störtats.
  Har vi så svåra med problem i Västerbotten så att vi inte kan höja blicken och se vad som händer i omvärlden.
  Du och jag har kanske inte samma politiska hemvist men det som händer i Libyen har varit förfärligt.
  Man kan fundera över att de flesta stadsledare i dessa länder,har lett opposition.
  Vad har gjort dessa till despoter.
  Varför kan inte alla bli som Nelson Mandela?

 2. RWR

  Kanske inte är ett speciellt snyggt sätt att ta hand om en diktator! De bygger definitivt ingen ny demokrati med barbari, dock kan det måhända förklaras med 40-årigt förtryck. Hoppas att det finns kloka människor som kan styra upp utvecklingen i Libyen.

  Huvudet på spiken Nato har här gjort en gedigen insats! Vi har trots Juholt’s veliga beteende medverkat, så låt oss göra det permanent!

  Vad gäller (S)tasi tiden, någon borde stå till svars! Jag är ett barn av Svenska DDR skolan, Aaaargh!

 3. Håkan Rombe

  Svar till RWR (2011-10-21 22:24)
  Stellan Arvidsson, som kallas ”den svenska enhetsskolans fader” var synnerligen nyttig för Stasi och Östtyskland. Hans fru hade dessutom en hög ställning på dåvarande Skolöverstyrelsen. Arvidsson var officiellt socialdemokrat och umgicks med topparna i s-partiet. Men hans politiska uppfattning låg nog till vänster om kommunistpartiets ledare CH Hermansson. Tentaklerna från det kommunistiska östeuropa och Sovjet nästlade sig in överallt. Nu är det slut. Tackom och lovom alla aktuella gudar!

 4. RWR

  Kollade upp denna Stellan Arvidsson som verkar vara en riktigt läskig typ! Fanns lite här http://www.contra.nu/c012prov.html ju mer man läser ju mer blir det klart att man indoktrinerats i sin uppväxt man var helt enkelt ett objekt i formandet av den framtida ultimata socialistiska staten! Brrr!

  Kan dock se att det finns dom som haft det betydligt värre tex dom i Ukraina. Måste nog också anskaffa dokumentär filmen ”The Soviet Story” vilken jag snubblade på i mitt letande, tack!

 5. Håkan Rombe

  Svar till RWR (2011-10-22 18:47)
  Sveriges kommunister har sluppit ut genom en sidodörr när det gäller deras föga ärofulla förflutna. I öststaterna har förtryckarna och deras hjälpsamma angivare fått förklara sig men i Sverige är Säpos information om svenska öststatsagenter hemligstämplade. Det finns och har funnits hur mycket som helst att läsa och det finns fortfarande riksdagsledamöter i vår riksdag som varit stenålderskommunister. Janne Josefssons granskning av Lars Ohly, Siv Holma, numera i kulturutskottet, m fl var mycket avslöjande.

 6. RWR

  Det man undrar är varför har inte de ansvariga för massmorden i Sovjetunionen ställt till svars för sina handlingar? 7 miljoner döda i Ukraina på lite drygt ett år!? De 2 farbröder som varit inspiratörer till Nationalsocialismen och den Kommunistiska socialismen gestaltade av Ludwig Engelhardt står fortsatt som solida statyer i Europa och hyllas tom på Svenska bloggsidor varför? Inte kan det vara för deras tidiga idéer om etnisk rensning, eller …

  2:a världskriget gömmer en sanning som vi har svårt att prata om och spåren leder in i riksdagshuset …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.