Främlingsfientliga Schweiz

Förra gången alplandet skämde ut sig var i folkomröstningen om minareter. Nu fortsätter det schweiziska folkpartiet med propaganda och retorik som får svenska SD att likna söndagsskolebarn. På affischer kan man t ex se vita får som sparkar ut ett mörkt får ur flocken. Schweiziska folkpartiet leds av en främlingsfientlig bonde som heter Toni Brunner och han eldar på så att den bruna färgen börjar bli mörkbrun.

Kan ingen skicka den här bonden Brunner till någon skola där han får lära sig lite om världen utanför fähuset och fårstaketet där många bönder vistats sedan barnsben. (Inget fel i det om de låter bli att politiskt försöka göra om sitt land till ett fårhus).  Schweiz kommer aldrig att platsa i EU. Och EU behöver absolut inte Schweiz med de tongångar som finns i landet.

Att det på vissa håll blivit så populärt med obildade och insnöade skränfockar som rapar upp dumheter i TV. I USA har vi många exempel på det, t ex Sarah Palin. Är det ett tidens tecken i likhet med att folk tror på horoskop i veckotidningarna?

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.