Den kommunistiska ryggsäcken

Vänsterpartiets fyra partiledarkandidater åker runt i Sverige och presenterar sig. De ställdes inför frågan vilket land av USA eller Cuba som var mest demokratiskt. En av dem som inte kunde ha en åsikt i den frågan var Jonas Sjöstedt. Ett häpnadsväckande och upplysande inte-svar. En av världens i århundraden mest stabila demokratier USA versus enpartidiktaturen och förtryckarstaten Cuba som i likhet med Nordkorea utser statschef genom nepotism. Eller snarare en form av ärftligt enväldigt kungadöme av Karl Marx nåde.

Vänsterpartiet borde göra upp med sitt kommunistiska förflutna. På riktigt!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Aroon

    Jag tror inte man ska ta det allt för allvarligt på vänstern och vad Jonas S uttalar sig om. Mycket är ju bara floskler när det sägs negativa saker om andra än de själva för att vinna poäng bland sina egna väljare. Vilka är det som åker över till staterna, bor och utbildar sig? Jonas Sjöstedt är en. Olof Palme var en annan och som sedan kritiserade USA väldigt hårt och många, många fler. Tomas Bodström hör också till villervallet. De ”vänder blad” som kungen och låtsas som det regnar. De verkar som det inte duger bo och utbilda sig i Sverige. Fredrik Reinfeldt verkar tycka Sverige är bra. Såvitt jag vet har han skaffat utbildning och erfarenhet på hemmaplan. Det tycker jag i så fall är ett plus för honom. Politiken numera är ofta i en gråzon och vad politikerna säger är en sak och vad de gör en annan.

  2. Håkan Rombe

    Svar till Aroon (2011-11-27 09:45)
    Om man frågar President Amadinejad i Iran vilket land som är mest demokratiskt, USA eller Cuba, skulle han tveklöst svara Cuba. Mullaväldet i Iran liknar kommunistväldet på Cuba, det är bara den högste guden som skiljer dem åt. Karl Marx eller Allah. Vänsterpartistledningen inklusive Jonas Sjöstedt vågar inte ta ställning för USA som mer demokratiskt än Cuba eftersom det kan misshaga den hårda kärnan av förklädda kommunister i partiet. Alternativet är är ännu värre, att partiledarkandidaterna tycker precis som de svarar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.