Massmördaren Flink skall sitta livet ut

Som en betingad reflex enligt Pavlovs princip skall Massmördaren Flink, som tog livet av 7 st unga människor som befann sig mitt i livet, släppas ut 2014. Det är inte på långa vägar livstid. Offrens anhöriga får däremot lida livet ut. För barn till offren kan det röra sig om uppåt 95 år från det brottet begicks. I USA får de anhöriga vara med vid frigivningsrättegångar och framföra sina åsikter och det påverkar domstolen. Det fick bl a den svenska polismörderskan som satt i fängelse i USA med rätta erfara. I Sverige får de anhöriga läsa om frisläppandebeslut i tidningarna efter att domen redan avkunnats. Det är inhumant, okänsligt och groteskt och inte värdigt en modern rättsstat.

Trippelmördaren från Åmsele släpptes ut i förtid i Finland som har samma hjärn- och nyansbefriade sätt att se på frisläppande i förtid från livstids straff. Det är bara att ta fram kulramen och räkna ut straffrabatten oavsett vilka bestaliska mord den dömde begått. "En andra chans" får i sådana fall en hänsynslöshetens innebörd. Åmselemördaren har omvandlat chanserna till hittills ett tjogtal brott. Och det fortsätter och fortsätter i evighet. Någon månad i sinkabirum och sedan ut igen. Pavlovs princip. I sådana fall skulle man kunna ersätta domstolarna med ett lämpligt dataprogram som räknar ut de korta stunderna i fängelse. Det är ju ändå intelligensbefriat.

Det är väl ingen dålig gissning att sättet att se på sådana här saker emanerar ur texter i bibeln eller ASA-tron? "Vända den andra kinden till" och andra liknande slagord i självplågarbranschen. Norge har maxstraffet 16 år för en sådan som Breivik om han skulle dömas till fängelse. Det är alltså lika tokigt i många andra länder inom den kulturkrets vi tillhör. Vad jag förstår går synen på brott och straff i extrem otakt mellan folk i gemen och den lagstiftande församlingen. Sådant går ju inte att undvika helt på grund av uppblossande opinioner mm men när otakten pågår i årtionde efter årtionde är någonting fundamentalt fel. Det borde vara dags att göra om allt från början.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Harry Fonte

  Ja fattar inte ens varför han fick fängelse, en sån människa bara skyffla in i gaskammaren me en gång säger jag inte slösa resurser på sånt svin.

 2. Henry Cruz

  Men Håkan! Har du inte upptäckt att sverige är en inhuman groteskt stat som struntar i männskliga moralaspekter.Rättsstat är definitivt INTE sverige då en massmördare dömnd till livstid kommer ut i vårt samhälle efter endast 20 år kontra att sverige dömer folk till straffansvar då dom jagar älg på sina egna fastigheter helt i enlighet med jaktlagen men döms till straffansvar på en rättsregel av lägre valör och INTE efter ett LAGRUM.Detta sker långt efter att sverige blivit medlem i EU.EU-konventionen för männskliga rättigheter omförmäler klart att skall en EU medborgare fällas till straffansvar SKALL vederbörande ha brutit mot ett LAGRUM!! Heja sverige!!

 3. Aroon

  Hej! Jag hade inte tänkt kommentera saken, men eftersom beskedet om svenskarnra i Etiopien nu har blivit dömda och straffet bävar väl alla inför. Om man man ställer det i relation vilka straffpåföljder vi utmäter (jag menar europa och Norden) då känns det närmast som våra brottslingar (mördare) åker på en långsemester som inkluderar fri kost å logi. Saken tycker jag är så tillspetsad att jag ifrågasätter om vi kan ta hit folk från alla olika länder (diktaturer) och låta de få en fristat hos oss. Jag menar ett sånt land som Etiopien borde väl snarast jämnas med marken.
  Tomten ryms. Hurra, hurra!

 4. Johan Karlsson

  Denna gång tycker jag du har fel. För mig handlar fängelsestraff INTE om att straffa brottslingen utan om att skydda oss laglydiga individer från brottslingen. Kan man på goda grunder misstänka att brottslingen inte kommer att återfalla finns det heller ingen anledning att hålla denne inspärrad.
  Varför ska vi betala dyrt för att låsa in ett hot som inte är något hot? Är det inte då bättre att släppa ut karln och låta honom försörja sig själv? Var det hårda straff vi var ute efter skulle väl genast återinföra såväl dödsstraff som tortyr? Vi är väl trots allt inga barbarer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.