EU-fienderna formerar sig

Till den föga lustiga skaran  EU-fiender i europeiska länders parlament sällar sig nu det nazifärgade partiet Gyllene Gryning i Grekland. Jag känner inte till alla EU-fientliga partier med utträde ur EU (d v s EU:s upplösning) på agendan men några kan jag. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna i Sverige, Sannfinländarna, Nationella Fronten (Le Pen) i Frankrike. I Italien Lega Nord. I Österrike har vi ett ökänt extremhögerparti grundat av den salig avlidne Jörg Haider och i många länder till. Kanske dags att fullständiga listan över Europas ivriga dödgrävare. Förhoppningsvis behöver vi inte uppleva 1930-40-talen igen då kommunister och nazister förde lågskaligt krig på gatorna med fullskaligt världskrig som slutprodukt. Men osvuret är bäst.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. B-G. Burman

    EU-medlemskapet beskrevs som en garant för fred och säkerhet i Europa. Den ekonomiska kris som inom EU som vi nu bevittnar har lett till demonstrationer och oroligheter som banat väg för extremister i alla läger. EU som ett fredsbevarande projekt har uppenbart misslyckats.
    Hitlers dröm var att genom vapenmakt skapa det ”tredje riket” vilket glädjande nog misslyckades. Andra lyckades genom parlamentariskt pokerspel att förverkliga just ett ”tredje rike” nämligen EU.

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Ja, som jag sagt tidigare, den högerpolitik som EU bedriver, har lett till en ökad främmlingsfientlighet i Europa, och det är sannerligen inte bra…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.