Statsministern fullt upp!

Viktiga statsangelägenheter. Med regeringsplanet från andra sidan jordklotet i full fart till Stockholm för att övervara dopet av sin nya överordnade, en liten förtjusande baby, som lär sig prata om ett par år. För att vara överordnad vår statsminister behöver man överhuvud inte kunna någonting. Det är monarkin i ett nötskal. Filosofen mm Thomas Paine förutspådde i en bok efter den franska revolutionen 1789 att det skulle ta högst 6 år innan övriga Europa övergått till demokrati, d v s republik. Han tog fel med minst 230 år. USA:s konstitution från 1776 förbjöd kungar, drottningar, prinsar, prinsessor och liknande.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Suliman Sulitelma

    Regeringsplanet kom ju väl till användning då den s.k. Talibansvensken skulle hämtas på Guantanamo. En dömd bankrånare och terrorist. Vilken tur vi ”fick hem honom”.

  2. Håkan Rombe

    Svar till Suliman Sulitelma (2012-05-22 18:44)
    Men nu var du väl en bit från ämnet! USA hade säkert goda skäl för att ha den terroristmisstänkte på Guantanamo och han borde fått en vanlig resa för misstänkt kriminella med ledsagare från polisen. Men åka runt halva jorden för ett barndop slår mycket i avdelningen onödig galenskap. Är det inte ett underligt sammanträffande att förtryckarstaten Saudiarabien och det förment demokratiska Sverige har kung och drottning som i fablernas värld??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.