Sverige nedrustar

Sverige fortsätter nedrustningen av försvaret samtidigt som Ryssland upprustar i kraftig takt. Att Ryssland rustar upp krigsmakten är i sig inget större problem men när upprustningen i Ryssland går i takt med en allt högljuddare aggressiv utrikespolitik finns det skäl att ta sig en funderare. En annan anledning till funderingar är nedrustningen av demokratin i Ryssland med diggaren av den mänskliga varianten av hundslagsmål (MMA), Vladimir Putin som anförare. Det är många där i öster som saknar Sovjets stormaktsstatus som åtminstone fanns på papper och i tabeller och som tittar girigt på de nu fria f d slavstaterna Estland, lettland Ukraina mfl mfl samt hotar fria stater som Finland.

De nya moderaterna ser  försvaret främst som sparobjekt och tävlar snart i samma gren som fd "generalen" Juholt. I försvarsfrågan har folkpartiet en klart klokare profil men 7 % av väljarstödet räcker inte långt i alliansregeringen.

Vi riskerar att göra samma misstag som gjordes på 1920-30-talet då Sverige nedrustade så att vi stod nakna när Hitler och Stalin överföll sina grannar. Läs gärna Bo Pellnäs debattartikel i DN. En klarsynt karl!

http://www.dn.se/debatt/moderaterna-blundar-for-det-nya-hotet-fran-ost

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Mr Cool

    BRA att det finns ett parti som värnar om vår försvarförmåga eftersom det tydligen ligger i tiden att vi skall nedrusta och skicka pengarna till nationer som nästan undantagslöst redan har ett modernt försvar. Svenskt bistånd har ju förutom till MENA-länderna och Sydamerika gått till militära stormakter såsom Ryssland, Indien och Kina.

    Ryssland satsar f.n. enorma summor för att bygga upp sitt försvar. Ett modernt försvar kräver personal som kan hantera tekniken och samordningen mellan vapengrenarna. Sverige hade redan på 60-talet ett modernt stridledningssystem kallat STRIL-60. Men i vänsterkretsar lever fortfarande drömmen om ett värnpliktsförsvar där brevbärarn, stinsen eller bokhållaren vid krigstillstånd griper geväret och blir s.k. sega gubbar i vårt delvis arktiska klimat med Nordvietnamesiska armen och FNL som förebild. Det fungerar inte och idag är exempelvis flygvapnet tongivande i alla konflikter.

    Men vi flummar vidare med Prostatagerillan = Hemvärnet som endast kan utgöra personell förstärkning till polis och brandkår vid försvinnanden eller översvämmningar. Någon egentlig militär betydelse har de inte. Ryssarna kommer alltid att se nedrustning såsom svaghet och kommer att utnyttja detta hänsynslöst. Historien visar också att detta påstående är rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.