Tranor och vargar tar över

Horder av tranor rotrycker potatisodlingarna. Vargar äter upp skogens delikatess – älgkött som är ett viktigt och hälsosamt baslivsmedel i glesbygd. Så vad ska vi då leva av? Kött i konservburkar från Pampas? Ris från Nordkorea?

Tappar vi förmågan att vårda basen för vår existens, våra livsmedel, är vi illa ute. Men det är inte bara tranor och vargar som ökar. Mördarsniglar och råttor-sorkar producerar allt större mängder "delikatesser" som vi på landsbygden kan gå över till. Det är kanske tanken?

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Svar till Arbetare (2012-07-13 21:53)
  I en nationalpark bor inga matproducerande människor och där passar ett djur som vargen utmärkt. Tigrar och lejon likaså men då måste människan färdas i terrängbilar för att inte bli uppätna. Ska vi se det på det sättet har jorden översvämmats av homo sapiens tack vare bristen på predatorer. Predatorerna Hitler, Stalin och Mao mördade några hundra miljoner men det hjälpte tydligen inte. Bara att inse att människan är toppen i näringskedjan och om vi inte tar ansvar för detta enkla faktum börjar väl nedräkningen??

 2. Håkan Rombe

  Svar till Maria Skiddi (2012-07-15 15:00)
  I Sovjetunionen fanns det Gulagläger där folk spärrades in på grund av grannars angivelser. De som efter 20-30 år haft turen att överleva och frigavs tyckte inte det var någon idé att flytta på sig. De hamnade ju då bara i det större lägret som var hela Sovjetunionen.
  I Sverige har vi Skansen och Kolmården och Lycksele djurpark där vi kan betitta vargar, järvar och många andra djur. Med Disneys hjälp tycks en majoritet?? vilja att hela Sverige ska vara ett jättelikt Skansen med gosedjuret vargen ”Pelle” m fl i ohämmad förökning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.