Polisen tog 4 körkort i Dorotea

Att åka fast för fortkörning i glesbygd är en aktningsvärd prestation. Bor i en by som är 50-skyltad och en vanlig dag i juli skulle ett rejält antal förlora körkortet om alla kollades.  Nu kollas ingen och då är det som det är! Sannolikheten att åka fast är lika med noll komma noll! Det känns inte tryggt att ha anhöriga som går och cyklar på vägen. I dag blåste en bil som bara f-n genom byn med en kvinna vid ratten! Observera att det var i motsatt riktning till akuten, målet var hemmet i byn. Kanske det uppstått en akut där?

Ibland sätts varningsskyltar upp "Lekande barn" av barnfamiljer . Hur ser det ut innanför pannbenet på folk som passerar 50-skyltningen i minst 100 och sedan passerar de uppsatta barnvarningsskyltarna utan att ens då sakta in. Tjockt pannben är sannerligen ingen bristvara. Eller är det läskunnigheten? Är man ens nykter?

 Som lök på laxen fraktas grabbar hit tillsammans med terrängmotorcyklar och snabbgående mopeder och fri bensin och  som vrålar fram i minst 80 km/tim på både allmän 50-skyltad väg och privata vägar. Helt föräldrafritt. (Visst är uppfinningen ljuddämpare ute på marknaden numera?).  En del ser ut att vara i 12-årsåldern. Det ska börjas i tid….

För mig är det inte speciellt konstigt att glesbygdsvägar är de i särklass farligaste per fordonskilometer.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.