Kommunanställdas fester

SÄPO bjöd sin personal på fest för drygt 5 000 kr per person. Tillväxtverket var väl minst i klass med SÄPO. Sådana personalfester brukar kallas personalvård. Detta får mig att tänka på hur kommunanställda "vårdas". Vanligen handlar det om att bjuda personalen på julbord omkring Lucia. Här sätts ofta en gräns för vad det får kosta. För vård- och omsorgspersonal brukar det röra sig om 150 – 200 kr per person. Frågan är hur hälsofrämjande det är att vräka i sig mat någon vecka före matvräkandet under julfirandet. Men å andra sidan är det säkert inte heller hälsofrämjande för många att delta i personalfester med tillhörande svenska supseder.

Ibland får något kommunalråd för sig att all personal skall ha en almanacka eller hållare för värmeljus i julklapp men sådant hör nog till sällsyntheterna.

Det är alltså inte bara lärares och undersköterskors lönevillkor som ligger i strykklass. Klassskillnaderna gentemot anställda hos statliga myndigheter är någonstans kring 2500 % när det gäller satsning på personalfester.

Med detta propagerar jag inte för kommunala fester för 5 500 kr per person. Skattebetalarnas pengar kan användas bättre!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.