Sverige kämpar mot snusförbud

Sverige kämpar mot EU:s snusförbud vilket försöker hindra att drogen snus får fäste i länder utanför det överläppsputande Sverige. Det finns inte många statsledningar på jorden som kämpar för att sprida beroendeframkallande droger till andra länder. Men den moraliska plösen har ju redan dragits ned över huvudet på vår handelsminister efter månglarresorna till Khadaffi och Saudiarabien.

Jag betraktar Sveriges hållning i den här frågan som stötande och skamlig. Usch!

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Inger

  Om Sverige skulle försöka få ett förbud mot att vin-producerande länder inte skulle få exportera vin till länder där det inte går att odla vindruvor, hur tror du det skulle låta från deras regeringar? Vin är väl också beroendeframkallande?

 2. Johan

  Till Inger. Jo allt är farligt och beroendeframkallande numera. Jag föreslår vadderat rum och tvångströja på samtliga medborgare sittande på en stol knaprandes på morötter till döddagar.

 3. Håkan Rombe

  Vill man vara extremt enkelspårig skall allt vara fritt oavsett konsekvenser mänskligt och ekonomiskt. Somliga tar sig friheter på andras bekostnad oavsett lagar och bestämmelser. De vanliga drogerna alkohol och tobaksprodukter av olika slag började användas när samhället var ganska ociviliserat. I dag skulle t ex aldrig tobaksvaror få introduceras som nya konsumentprodukter med de fruktansvärda konsekvenser som produkterna medför. För snusets del handlar frågan om drogen snus skall tillföras till de andra tillåtna drogerna i länder som varit förskonade från snus. Att länder säljer vin, cigarretter, konjak mm till varandra innebär inte att en ny drog tillåts i ett land eftersom drogerna ”alltid” funnits i alla länder på jorden. Nästan. Behov av droger är förvärvade behov. Om drogerna inte funnits skulle ingen sakna dem.

 4. Johan

  Du är ju helt ute och cyklar håkan. Varför säger du inte som det är? Det vill säga att EU vill förbjuda snus i Sverige! Jag går gärna med på att snus förbjuds men då ska också ciggaretter,läsk,mcdonalds,godis och kaffe förbjudas. Ja och smör också förståss. Måste ju tänka på kolesterolen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.