Estelle bordades av Israel

Återigen har välbeställda provokatörer provocerat Israel genom att bryta mot de regler som gäller genom aktionen "Ship to Gaza". När man ser vilka som deltar förstår man att någon liknande aktion för att hjälpa de svältande människomassorna i Nordkorea inte kommer att äga rum. Så blir det när man har en selektiv världsbild signerad bokstavsvänster.

Obs, min satir innebär inte att jag försvarar Israels göranden och låtanden som tycks grunda sig på flertusenåriga skrifter som t ex gamla testamentet. Tänk om någon kunde hitta någon Mosebok från 3000 år f kr som ger mig som ättling till Mogguläggul ensam jakträtt på älg i Sarek…

Etiketter: , , ,

17 kommentarer

 1. lf

  Ja,vet inte vad du har för politisk bakgrund men nog måste du väl hålla med om att befolkningen på Gazaremsan lever i misär.
  Men du har kanske lösningen för detta folk.Att raljera trodde att jag att du stod över.

 2. Håkan Rombe

  Svar till lf (2012-10-21 21:15)
  Befolkningen i Gaza lever i ofrihet och lider under förtryck av olika slag. Israel grundar mycket av sitt agerande med hänvisning till flertusenåriga skrifter vilket jag raljerar över. Provokationerna i form av ”Ship to Gaza” är enligt många bedömare kontraproduktiva. Israel kan tydligen visa att befolkningen i Gaza har tillgång till de varor ”Ship to Gaza” medför på båtarna. Den enda makt som kan göra något åt konflikten är USA som tycks vara paralyserat av de löften som måste ges av alla presidentkandidater som vill ha chans i presidentvalet. USA var betydligt mer sekulärt i slutet av 1700-talet än nu vilket kan anses märkligt. Detta var en utvikning i orsakskedjorna.

 3. Sunt förnuft

  Frågan bör diskuteras, är det rätt sätt att hjälpa befolkningen i Gaza?
  Satir är en väg som jag själv är mycket svag för men, satir blir bara trovärdig och rolig (enligt min mening) om den inte strävar efter någon/några partifärger eller partibokstäver.
  Här misslyckas du rätt ofta, din ihärdighet gör att ditt missnöje mot allt som har minsta antydan av vänster eller rött ibland gränsar till något annat och kan nog uppfattas som raljerande ibland.
  Frågeställningen är dock som sagt helt rätt. Är det rätt väg att gå, finns det någon annan agenda gömd eller är det bara ett slag i luften för en god sak?
  Själv är jag kluven, befolningen i Gaza behöver stöd men är inte säker på att detta är rätt sätt.

 4. Joq

  USA var definitivt inte mer sekulärt i slutet av 1700-talet än idag. Det är ett märkligt uttalande du gör. Måhända var Jefferson och andra av grundlagsfäderna det, men inte republiken i helhet.

 5. Håkan Rombe

  Svar till Joq (2012-10-22 06:12)
  Huruvida ett land är sekulärt brukar ha med regering och författning att göra. USA var unikt sekulärt ur den synvinkeln i slutet av 1700-talet. Nu går det tyvärr åt ett annat håll, det är bara att lyssna på presidentvalsdebatten. Religiositeten bland folk i gemen har i Sverige minskat i betydande grad sedan evolutionen bevisats.

 6. Edor Abrahamsson

  Visst är det kontroversiellt den situation som råder inom Israel/Palestina. Ont blod som andra försöker lösa, dels USA som Israel har som skyddshelgon samt baserar sin politik på som du säger Håkan ”Mosebok från 3000 år f kr”. Sedan har vi ju Islam som är grundläran för Palestinierna och många andra länder världen över. Det är ju hela grundproblemet då man bara blickar bakåt i tiden. Historien kan ingen ändra på, men framtiden ligger i våra öden och den går att påverka. Så länge man inte släpper det gamla och jag förstår inte varför ingen lyssnar på den frälsare som många av oss tror på, kärleksbudskapet och förlåtelsen. Var är den?

  Jag vill inte framstå som någon profet eller framhålla jag skulle vara speciellt religiös, men just den tanken som jag nämner ovan tycker jag löser många problem. Sedan har vi ju också ett stort problem i västvärlden. Den gamla uråldriga Katolska kyrkan. Det är ju nästan inte sant vilket påskinande och uråldrigt system detta är. Påven och och alla gamla ”käftar” runt omkring honom. Alf Svensson KD hade visst fått något hedersuppdrag inom Katolska kyrkan. Bara det säger ju inte lite vad han står för. Jag är ändå glad tillhöra den kristna falangen som (än så länge) tillämpar den Lutherska läran.

 7. Sven H

  Du skriver att Ship to Gaza”provocerat Israel genom att bryta mot de regler som gäller”.
  Om jag fattat det rätt så har Israel bordat skeppen på internationell vatten både nu och förra gången.
  Något som inte torde vara regelrätt oavsett hur mycket ”tokvänster” det finns ombord och hur kontraproduktiv aktionen är.

  Vad jag inte förstår är varför människorna i Gaza ska ha sämre rättigheter än vi andra. Rättigheter som borde innefatta att ta emot skepp med medicinsk utrustning och fotbollar.

  När du genomför din idé med Ship to Nordkorea kan du säkert få värdefulla tips från Ship to Gaza.

 8. Mr Cool

  Situationen i regionen är komplicerad och vägen till lösning är förmodligen mycket lång. Det har även gått lite mode i den här typen av aktioner där deltagare från kulturvänstern vill framhäva och profilera sig. Sven Britton (S) som nu deltager i aktionen har fått ett hedersuppdrag av svenska folket att sitta i Riksdagen och är avlönad med skattemedel. I stället för att sköta sitt jobb så ”lajar” han omkring på en båt och i egenskap av politiker så representerar han vårt land till skillnad om han tagit semester från sitt jobb som vaktmästare på Säffleskolan. Jag betvivlar också att en majoritet av svenska folket sympatiserar med raketskjutarna (över 3000 st.) i Gaza och i allt stödjer Hamas vilja att förinta staten Israel och dess folk.

  Likaså är jag kluven när det gäller situationen i Gazaremsan för ni minns väl de 100-tal ”svenskar” som ville komma ”hem” på svenska statens bekostnad då de rest åter till Gazaremsan utan försäkring vid senaste stora konflikten. Det var ofta människor som påstod sig fly från terror och tortyr men väl med svenska papper så åkte man tillbaks på ”semester”. Jag tror heller inte dessa fått ledigt från sina arbeten. Det är tyvärr numera alltför vanligt att folk med talibanskägg och utan att kunna svenska numera kan vifta med svenska pass vid diverse tveksamma aktioner utomlands. Israel har helt rätt i att dessa aktivister brutit mot landets lagar och jag hoppas på några månader i fängelse för dessa herrar samt att man kräver en offentlig ursäkt från svenska regeringen för tilltaget.

  Att Jonas Sjöstedt sjunger med i protestkören är föga förvånande men lyckligtvis så lever detta lilla parti i en tynande tillvaro.

 9. DKockens hörna

  Rät eller fel sätt vill jag inte gå in på;men däremot vill jag berätta att 2 pers i min familj dog/avrättades av tyskerna i 1944 därför att dom hjälpte judarna,därutöver satt min gudmor på Schellhuset i Köpenhamn svårt sjuk,ock utan behandling av någon art.(Tyskarnas högkvarter ock fängelse)
  Med det i tanke tycker jag nog att israelerna bör tänka sig lite för,ock hålla sig till det land dom blev tilldelad.
  ock vor ville jag önska frid ock fördraglighet/grannsämja
  därnere.
  Om nu religions historien bara är någorlunda sann,då kom dom allihopa från arabien ock har lika mycket att säga till om
  (palästinensare ock israelare
  I slutändan är det bara att konstatera att religion ställer till det

 10. Håkan Rombe

  Svar till DKockens hörna (2012-10-22 21:03)
  Din sista mening är då ingen underdrift. Terrordåd, sekteristiskt förtryck, krig, folkmord. Har jag glömt någon illgärning?

 11. Håkan Rombe

  Svar till Mr Cool (2012-10-22 15:29)
  Sverige och vår regering kan inte ställas till svars för lagbrott som begås av enskilda. Konflikten är svårlöst och USA kan inget göra före ett presidentval och tyvärr efter presidentval. Kanske för mycket religion inblandat i konflikten. Och för många religioner.

 12. Håkan Rombe

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-10-22 15:23)
  Jag skulle nog kunna tänka mig en slant till mat åt Kim Jung Uns undersåtar. Nordkorea (Kung Kim Jung Un) satsar ofantliga belopp på raketer, atombomber, jättestatyer av Kim Jungarna över hela Nordkorea etc medan folket svälter och dör. USA och Sydkorea hjälper Nordkorea med stora mängder spannmål och som tack (påtryckningar) hotar Nordkorea USA och Sydkorea med kärnvapenanfall. Hoten ökar direkt proportionellt mot svältens omfattning. Ett ”Ship to Nordkorea” skulle säkert som amen i partihögkvarteret bombas i sank av regimen. ”Alles Tot” som tyska jägare utbrister när harstackarna är skjutna till döds.

 13. Håkan Rombe

  Svar till Sven H (2012-10-22 10:38)
  Eftersom den uttalade målsättningen är att trotsa blockadgränsen, hur olaglig den än kan vara, agerar Israel strax innan gränsen passeras. Slutresultatet blir i vilket fall som helst det önskade för Ship To Gaza-expeditionen. För övrigt sympatiserar jag inte med den politik som drivs av de styrande högerkrafterna i Israel. Jag upprepar igen att jag tror att Ship To Gaza-aktionen är kontraproduktiv. Israels taggar blir bara vassare och den enda makt som har muskler att göra något, USA, vågar inget av inrikespolitiska skäl.

 14. Håkan Rombe

  Svar till Edor Abrahamsson (2012-10-22 09:45)
  Kärleksbudskapet och förlåtelsen, ja var är den? Jag tror att kristendomen, Islam, Judendomen m fl religioner får utfärda en gemensam efterlysning. Du nämner den Lutherska läran och i dessa moderna tider och i Europa är det ganska lugnt men i USA frodas allehanda sekter och jetsetpredikanter med presidentkandidater i sitt våld.

 15. Mr Cool

  Håkan du har alla rätt i din kommentar utom på en punkt och det är att svenska regeringen inte kan ställas till svars för lagbrott som begås av enskilda. S Britton är en representant för den svenska regeringen i egenskap av riksdagsman och i den rollen har han inte rätt att göra vad som helst på i detta fall sin arbetstid eller fritid. Hur skulle det emottas om exempelvis någon i IKEAS företagsledning utanför arbetstid skulle uttala ett generellt hat mot homosexuella? Det är heller inte ok att som anställd på Ericson utanför arbetstid busköra med bilen i en stad med firmans logotype på. Du kanske även minns uppståndelsen när Björn Rosengren var på porrklubb även om det internt kanske betraktades som ett arbetsmöte under nattetid. En representant för svenska regeringen skall inte deltaga i protestaktioner som inte är sanktionerade av uppdragsgivaren d.v.s. regeringen. Privat får han sen TYCKA vad han vill.

 16. Håkan Rombe

  Svar till Mr Cool (2012-10-23 19:47)
  Nja, en riksdagsman som inte reser på regeringens uppdrag eller ens har regeringens godkännande är bara en riksdagsman från Sverige. Några riksdagsmän har ju skämt ut sig genom åren t ex dem som besökte Kambodja under folkmorden och skräckväldet där under Pol Pot och skrev tjusiga reseberättelser om det kommunistiska experimentet att tömma alla städer på folk och göra ingenjörer och läkare till jordbruksarbetare. Tråkigt nog mördades över 1 milj människor under denna ”revolution”. Vad jag vet var inte den socialdemokratiska regeringen inblandad i denna fars genom beslut eller godkännande. Alla deltagare i ”Aeroplane to Kambodja” utom Jan Myrdal har sedermera beklagat sig och gjort avbön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.