Moderater marknadsför droger

EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner agerar i vår moderata handelsministers anda genom att se sig själv som krigare för den goda saken – den beroendeframkallande drogen snus utbredning över världen i allmänhet och EU i synnerhet.

Sälja snus, cigarretter, hasch mm är ett självspelande piano. När missbrukaren brukat drogen några veckor är vederbörande fast i ett livslångt beroende. Sedan säljer drogen sig själv , det är bara att håva in vinsterna i årtionden tills missbrukaren dör. (Jag använder begreppet "missbruk" för bruk som vederbörande inte kan ta sig ur).

Där drogerna bitit sig fast som ett historiskt faktum är det naturligtvis svårt att förbjuda dem. Sålunda får cigarretter och snus säljas i de länder där missbruket etablerat sig sedan länge. Cigarretter i stort sett i hela världen och snus i ett fåtal länder där männen tror sig bli karlaktiga med putande överläpp och tillhörande gula tänder. Ett svenskt signum kan man påstå som inte fyller mig med stolthet. Men varför i fridens namn försöka pracka på omvärlden nya droger? Räcker det inte med de sorgligen redan etablerade?

Sverige har på kort tid gjort sig känt för att sälja vapen till jordens vidrigaste diktaturer och för att försöka sälja drogen snus till länder där drogen inte etablerat sig. Har moralen i Sveriges regering dragit upp till himlen och stannat där?  Unkna och motbjudande krämarfasoner utan moral är vad det är!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. leffe

  WOW!!

  Jag håller med dig till 100%..konstigt nog…o det trots att jag betraktar mig som militant folkpartist o tycker absolut inte någonting om nåt o står för det!!

 2. Håkan Rombe

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-10-25 07:58)
  En liten poäng till dig, men bara liten! Vi talar här om kapitalismens avarter. Även goda saker har en baksida. Många är beredda gå över lik för egen vinning t ex sälja träsprit (metanol) som orsakar blindhet och död. Klockrena värdenihilister med andra ord. Det är desto mer beklämmande när folkvalda politiker uppträder som nihilister och marknadsför droger i omvärlden och säljer vapen till kungens kungakollega i Saudiarabien. Jordens kanske hemskaste land för kvinnor. Av någon anledning är det ofta moderater inblandade men våra sosseregeringar har inte heller haft rena händer. Det hjälper tydligen inte att gå in i kyrkan vid riksdagens öppnande för när riksdagsmännen går ut är de samma nihilister som innan.

 3. Håkan Rombe

  Svar till leffe (2012-10-24 21:49)
  Min mamma lärde oss barn en mycket viktig sak. Tänk själv, tänk egna tankar i st f andras tankar. Därför går jag stolt genom livet utan att mumla gammal rappakalja och dra kulor i radbandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.