Regeringen akut inkallad

Regeringen har kallats till extra sammanträde. Ärende: Godkännande av stamtavlan för den blivande nya medlemmen i kungahuset. Han är säkert från fin kennel och lär bo i New York och förlovar sig med prinsessan tillika hertiginnan Madeleine om regeringen så beslutar. Det är tur att vi har en handlingskraftig regering med alla fötter under bordet som hyllar arbetslinjen och ägnar sig åt rikets väsentligheter som ekonomisk kris, förlovningar och arbetslösheten.

Det finns i Europa ett antal kungahus med synnerligen arbetslösa medlemmar som riskerar sina ryggar med att bära en massa tingeltangel och amirals- och generalsuniformer med brösten fulla av utmärkelser över vunna krig där de fört höga befäl. Antagligen låtsaskrig med tennsoldater eftersom inga riktiga krig utkämpats de senaste 67 åren i Västeuropa. Det blir risk för överansträngning eftersom bröllop, förlovningar, födslar, namnsdagar mm inträffar snart sagt varje vecka som kungahusen ynglar av sig. Yrkesinspektionen borde ingripa.

När vår statsminister skiljer sig behövs däremot inga extrainkallade regeringssammanträden för att godkänna det inträffade. Sveriges statsskick är ett utmärkt exempel på horoskopsamhälle och s k intelligent design. Oturligtvis får  intelligent design inte läras ut i våra skolor eftersom sådant anses handla om sagor i sagoböcker. Kungahus borde väl vid det här laget också tillhöra sagornas värld i samma genre som Pigge och Gnidde.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Urban Bengtson, Umeå

  Kul, Håkan, det var en bra vinkling, och rolig. Och kul med Pigge och Gnidde, kommer ihåg dessa från serietidningsungdomstiden.

  Om du inte tänkt på det, så varför inte försöka ge ut en bloggbok kring dina bästa samhällsfunderingar kryddade med lite nypor av satir och humor.

  Själv bloggar jag inom ett område, felplacerat och felplacerad bad i Umeå som nu spränger både demokratiska och ekonomiska gränser (ekonomutbildningen kanske gav något ändå) på ett sätt som skulle behöva en granskare som du.

  Hälsningar/
  Urban i Umeå

 2. Edor Abrahamsson

  Hej Håkan, igen! Jag vet sedan tidigare att vi inte delar alla åsikter, men i det här fallet håller jag med till 110-procent. Nu läser man om alla avskedanden och stigande arbetslöshet och så håller man sig på fjompar med det här. Vad fan har vi (läs jag och alla andra) som har vår vardag tänka på, att den fungerar. Betalar skatter och många tvingas leva snålt och så kommer det här. Och som du säger, hur ofta kommer inte det här bli allt eftersom de ynglar av sig. Nä fy fan för kungahuset och denna förlegade tradition. Vi är snart de enda i världen som håller oss med sånt jävelskap. Jag kommer definitivt rösta på första bästa parti som avskaffar denna smörja. Usch!!!

 3. Håkan Rombe

  Svar till Edor Abrahamsson (2012-10-26 07:20)
  Hovnarrar, hovpoeter, hovhistoriker och andra obsoleta figurer trängs nu i TV-sofforna för att offentligt få tindra med ögonen. Men det är som med vapenlobbyn i USA, ingen som vill bli vald i politiken törs utmana offentligt. På samma sätt är det med de kvarvarande kungahusen i s k demokratier, ingen törs utmana veckotidningspubliken. Det innebär att befolkningen i USA kan gå omkring med kulsprutegevär och vi tvingas ha kvar denna historiska relikt monarkin i all evighet. Amen.

 4. Håkan Rombe

  Svar till Urban Bengtson, Umeå (2012-10-25 22:17)
  Hej Urban! Vi hade kul ihop under studietiden och det rörde sig mycket om idrotten. Jag har med behållning läst alla dina debattartiklar i V-K. Om jag överlever 10 år till får vi se. Jag har en del sparat på hårddisken även i andra angelägenheter. Fortsätt kämpa i Umeåpolitiken runt barn, badhus mm!!

 5. Håkan Rombe

  Svar till Arbetare (2012-10-25 22:34)
  En ryttmästare på kadettskolan lärde oss på 1960-talet att i en samling människor finns alltid 10 % som skämmer ut resten. Spelar ingen roll om det är fotbollspublik, skolklass, advokater, revisorer eller riksdagsmän. Det har tyvärr stämt förfärande väl vad jag kunnat se. Man ska alltså alltid vara på sin vakt oavsett titlar och samhällsställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.