Halkan har orsakat en olycka igen

Halkan och snön. Ibland solen, månen och mörkret. Kan något annat ha bidragit till "olyckan"? Kan en olycka inträffa i Storuman, Lycksele, Vilhelmina m fl ställen i inlandet där spår efter bredsladdar ses både nu och då oavsett om det är torr asfalt eller snöväglag. Boende talar om vanmakt över att ingenting görs och är rädda för att råka ut för något.

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Det var tydligen inte halkan och vinterväglaget som framförde bilen i Malå trots de tidiga upplysningarna som gavs till massmedia på ort och ställe. Nu hotas föraren av bilen av åtal för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada.

    I augusti kördes en 11-årig flicka ihjäl av en kille på crosscykel i ett litet samhälle i Jämtland. Många hade väntat sig en sådan olycka pga den lekstuga för motorburen ungdom som ortens gator urartat till. Dessa olyckor är fullständigt onödiga eftersom de borde ha kunnat förebyggas. Låter man livsfarliga bilister-mcförare hålla på så förloras liv och hälsa.

    I varje kommuncentrum i inlandet (är jag säker på – en hel del har jag bevittnat själv), pågår rallykörning med bil på gatorna med tjutande däck och bredsladd i stort sett ständigt och jämt. Grov vårdslöshet så det visslar om det och det bara fortsätter och fortsätter… Folk ringer polisen och klagar och så efter ett par dagar är cirkusen i gång igen tills en tragedi inträffar. Var händer det nästa gång? I Storuman? I Lycksele? I Åsele?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.