Reinfeldt talar klarspråk

Han prat sä man begrip. Reinfeldts beskrivning av Sverigedemokraterna (SD) på ett universitet är det mest uppfriskande jag läst på länge. "So it is" sjöng en pianist och poprockstjärna och det passar bra att sjunga till artikeln i Svenska Dagbladet. SD i realiteten är djungeltrummorna på Internet där sanningen om detta parti kommer fram, i Riksdagen uppträder de i kostym och förställer sig menar Reinfeldt.

Vi har en mycket bra statsminister och en bra regering!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-angrep-sd_7646656.svd

Etiketter: ,

16 kommentarer

 1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Har inte tagit del av Reinfelds uttalande, så det kan jag inte uttrycka mig om. Intressant är ju om han vänder sig mot ett parti, som ändå i de flesta fallen ger honom sitt stöd i riksdagen!
  Sedan kan jag säga att här i Tärna skulle vi säga att ”Han prata sä man begrip” Intressant hur dialekten kan skilja……

 2. Carina

  Lyckliga ni däruppe!
  Som inte behöver utsättas för kriminaliteten och utanförskapet i alliansens Sverige.
  Lätt och gå där bland renarna och tycka Reinfeldt och samhället är fantastiskt.
  För int behöv ni bry er.

 3. Håkan Rombe

  Svar till Carina (2012-11-06 17:59)
  Du har nog inte sett filmen ”Jägarna”? Kriminalitet finns överallt även uppe i norr och ska bekämpas. Helst betydligt bättre än nu sker. MC-gangstrarna infiltrerar överallt vilket är det verkliga systemhotet. I vår internationella värld blir inget bättre av att bygga höga staket runt det egna stamfolket i Kråkemåla och hålla på med etnisk rensning. Det kan få biverkningar som är fasansfulla vilket historien lärde oss 1939 – 1946 och även senare. Assimilering är lösningen.

 4. David

  Det är märkliga förklaring som de etablerade och i många fall desperata politikerna hittar till Sd:s framgångar på senare tid. Nu är det djungeltrumman som är orsaken. Reinfeldt anklagar alltså alla oss 330.000 som rösta på Sd förra valet för att vara djungelfolk med begränsade intellektuella resurser.

  Undrar hur Reinfeldt kan förklara hur Nya Demokrati, Fremskredspartiet, Dansk Folkeparti kunnat bli så stora vilket i mångt och mycket skedde innan det gick att kommentera på internet.

  Tycker att Reinfeldt borde rikta sitt hat mot övriga Eu-länders fasansfulla migrationspolitik. För fasansfull måste den vara med tanke på att det enda Sd vill är att införa en migrationspolitik i Sverige som harmoniserar med övriga Eu-länders politik på området. Avser Reinfeldt att isolera Tyskland, Frankrike, Holland, Danmark, England med flera från inflytande med tanke på deras migrationspolitik.

  Efter senaste tidens opinionsundersökningar talar mycket för att Sd får över 10 procent vid valet 2014. Om Sd skulle få 12 procent vid nästa val innebär det att 750.000 medborgare lagt sina röster på Sd. Kommer han vakna då eller tänker han fortsätta med sitt förakt mot stora delar av befolkningen. När han talar föraktfullt om Sd så gör han per automatik även det om alla oss som röstade på Sd 2010.

  Noterbart som Reinfelt brukar säga är att i de senaste undersökningarna har M minska på bekostnad av Sd:s uppgång. Det innebär att Moderater går över till Sverigedemokraterna…

 5. Peter D

  Jag respekterar din rätt att tycka som du vill men varför reagera på Reinfeldts ”angrepp” som om han faktiskt uträttade något?

  Han kallade indirekt SD rasister, SD väljare idioter, påstod utan att bevisa det att SD inte vill lösa problem.
  Ett mantra som alla andra partier redan sjunger i kör istället för att faktiskt komma med riktiga argument.

  Ja, varför kom inte Reinfeldt med riktiga argument egentligen? Varför BEVISADE han inte helt enkelt att Svenska folket tjänar på vår EXTREMT liberala invandring.
  Varför drog han inte fram fakta på bordet?

  Förmodligen för att Reinfeldt helt enkelt inte kan påverka sanningen, det enda han kan göra är att dölja den och förlöjliga alla som försöker visa den. Precis vad han gjorde nu alltså.

  Vilken statsminister! Bravo!

  //Anledningen till att jag ventilerar mina åsikter här är förresten att alla stora tidningar precis som Reinfeldt väljer att tysta obekväma sanningar och ropa rasist.

 6. Anders Nilsson

  Där uppe på fjällsidan ser ni inte utvecklingen. Du talar om en film, i städerna ser vi verkligheten.

  Här i Stockholmsförorterna Tensta och Rinkeby är 75 – 80 % av ungdomarna arbetslösa, nästan allihop har invandrarbakgrund. De kommer inte att komma in på Svensk arbetsmarknad hur man än vänder och vrider på siffror. Många av dem hamnar i kriminalitet genom att bli arbetskraft vid inbrott. De är i snitt omkring 20 år. Det kommande 50 åren eller så kommer de att gå på olika bidrag.

  Du kan hålla detta ifrån dig i en behaglig tillvaro nära fjället eftersom du inte behöver se dig för om du går till bankomaten. Du behöver inte tänka på vilka tider du inte ska gå ut. Du behöver inte kontrollera att dörren är låst – dygnet runt. Kort sagt – du ser inte vad som håller på att hända.

  Lika lite ser Reinfeldt och hans kollegor som sitter där i sitt riksdagshus bakom vakterna. SD är inte ett parti, det är ett socialt fenomen som uppstått genom att man inte haft kontroll på utvecklingen. Den utveckling som tar alltmer fart. En utveckling som med all sannolikhet ger SD vind i seglen.

 7. Arbetar-Lasse

  Att hänvisa till en film för att påpeka att kriminalitet minsann finns i Norrland är väl lite FÖR mycket! För övrigt tycker jag att statsministern ska lägga mer tid för att fixa mer jobb istället för att dumlägga SD-sympatisörer!

 8. Håkan Rombe

  Svar till Anders Nilsson (2012-11-07 07:30)
  SD-sympatisörer kritiserar Reinfeldt (och mig förstås) så jag svarar alla i klump. Inläggen är bra exempel på hur debatt ska föras. Vi är inte så insnöade i fjällen som en del tycks tro. Vi har TV och Internet och dessutom reser många söderut till bl a huvudstaden. I Malå blev en hel familj nedmejad av en bilist som utnyttjar det faktum att inga poliser finns och att medelsvensson inte vågar ingripa mot det motoriserade buset. En 13-årig kille dog vid det tillfället. På en fjällsluttning råder friden så länge inte buskörning med snöskoter äger rum. Nog om det. Jag är medveten om situationen i Södertälje, Tensta, Rosengård m fl ställen genom bl a TV. Polisen måste göra sitt jobb och problemområdena måste återerövras av vanligt anständigt folk. Problemen har sin grund i bristande integration och det erkänner också alla partier vad jag vet. En följd av bristande integration är att folk hamnar i de socioekonomiskt svaga grupperna som oftare hamnar i kriminalitet och utanförskap. Talangerna att bli kriminell finns på individnivå i alla folkgrupper och nationaliteter. Problemet är alltså till stor del socioekonomiskt. Vad beträffar främlingsfientlighet och rasism har SD många löss i pälsen och Reinfeldt hänvisar till kommentarer på Internet. Innan tidningarna började städa upp på det här området förekom ständigt vedervärdiga kommentarer som var rasistiska och främlingsfientliga. USA är i särklass det mest ”invandrartäta” landet i världen och är världens rikaste och mäktigaste stat. Bl a tack vare invandrade svenskar. ”Massinvandringen” i USA har gjort landet rikt och mäktigt. Att i det sammanhanget alltid tala om ”massinvandringen” i Sverige känns fruktansvärt överdrivet.

 9. David

  Både Socialdemokraterna och nu Alliansen har provat alla möjliga grepp för att lyckas med integrationen. Men de misslyckas hela tiden. Inte ens världens bästa integration skulle kunna lösa Sveriges problem.

  Du nämner de urvattnade ordet rasism, hur definierar du egentligen ordet rasism. Är det t ex rasism att vilja införa en migrationspolitik i Sverige som harmoniserar med övriga Eu-länders migrationspolitik?

  Sverigedemokraterna är motståndare till den massiva invandring som sker till Sverige idag, framför allt flyktinginvandringen. Främst för att dagens invandring kostar enorma summor skattemedel. Regeringens utredare konstaterade att invandringen medför en nettokostnad på mellan 1,5-2 procent av BNP. I kronor räknat handlar det om 45-60 miljarder årligen! Dessutom slits det svenska samhället sönder av den stora invandringen. Reinfeldt hade rätt när han konstaterade att arbetslösheten är ett importerat problem. Merkel, Sarkozy och Cameron har alla dömt ut mångkulturalismen som ett stort misslyckande. När samma åsikt framförs av Åkesson är Reinfeldt genast framme med rasiststämpeln, men väljer att tiga när de stora Eu-ledarna framför samma åsikt.

  Du nämner USA som ett bra exempel när det gäller invandring. USA är kanske det mest segregerade landet i västvärlden. Få länder har så stor klyftor som det stora landet i väst. Att det utvandrade svenska till USA kring sekelskiftet är känt, det är också känt att de ofta fick leva i total missär utan att kunna åtnjuta lilla minsta välfärd. I Sverige är det tvärt om. Du menar att USA blivit rikt på grund av massinvandring. Menar du att Sverige berikas av invandringen som kommer till Sverige idag, i så fall går du emot alla expert på området. Det går inte att jämför dagens oreglerade invandring med 50-60 och 70-talets behovsanpassade invandring. Skulle du nämna fri tandvård för invandrare, fri sjukvård för illegala, efterskänkning av hemutrustningslån etc skulle en amerikan skratta åt dig.

 10. Håkan Rombe

  Svar till David (2012-11-07 19:18)
  Invandringen ÄR reglerad, även i Sverige, sedan kan man ha åsikter om HUR reglerad den är. Svenskarnas vilja att hjälpa människor i nöd på vår jord är ganska stor enligt nya undersökningar. Inställningen till invandring är faktiskt ganska positiv. Solidaritet är en god mänsklig egenskap tycker jag och man kunde önska att alla länder ställde upp lika solidariskt som Sverige. Vi kan inte jämföra USA (eller Sverige) år 1880 med Sverige år 2012 när det gäller sociala skyddsnät. Svenskarna i USA har klarat sig mycket bra och bidragit till USA:s utveckling. Mångfald är bevisat stimulerande för utveckling. USA är en magnet för alla frihetsälskande på denna planet trots att extrema regimer utnämner USA som den store Satan. USA är överlägset på forskning vilket bl a alla Nobelpris bevisar. Det är lätt att sitta och plussa ihop summan för alla bidrag men svårare att beräkna vad invandrade människor ger tillbaka under livsloppet. Det ska också med i beräkningen om man nu ska beräkna kostnader för hjälpsamhet och solidaritet. Ska vi klara åldringsvård och omsorg mm framöver lär vi behöva importera arbetskraft i ganska stor skala. Befintlig arbetskraft räcker helt enkelt inte till. Det är en hel del som saknas i SD:s invandringspolitik. Bara elände och förmenta kostnader tas upp. Vi lär inte bli överens SD och jag det är nog säkert som amen i kyrkan.

 11. David

  Jag köper absolut att man anser att Sverige ska ha en stor invandring av solidaritetsskäl. Men försök aldrig er på lögnen att invandringen till Sverige är lönsam. I Kanada, som ofta nämns som ett föregångsland i den svenska debatten utgår man från det egna landets behov och möjlighet att integrera, och formulerar ett mål för invandringen därefter. Man anser att 65 procent av invandringen till Kanada bör vara ekonomisk. Därmed sätts också ett tak på antalet som kan invandra av humanitära skäl.

  Sverige har inga tak (oreglerad). 2010 gavs 12073 personer uppehållstillstånd av asyl-, skydds- och humanitära skäl. Därtill fick 24626 anhöriga uppehållstillstånd. Antalet permanenta arbetstillstånd uppgick till 99.Kanada har poängsystem för att välja ut arbetskraftsinvandrare efter deras egenskaper och förmåga att bidra till samhället. Högutbildade före lågutbildade och så vidare.

  De som invandrar frivilligt – alltså saknar flyktingstatus – bör vidare försörja sig själva. Kanada har försörjningskrav för anhöriga: i minst tre år för partnern, och för barn minst tio år eller tills barnet är 25 år.

  Slutligen krävs en ny syn på medborgarskapet. I Kanada utgör detta slutet på en integrationsprocess. Invandraren måste vara ostraffad, och får erlägga språk- och kunskapsprov med frågor om politik, historia, geografi, rättigheter och skyldigheter.

  Och andra favoritfrågor, som rätten till skola och vård för människor som saknar tillstånd att uppehålla sig i landet, går rentav på tvärs mot kanadensisk hållning.

  Argumentet om att Sverige står inför en demografisk utmaning är också gripet ur luften. Det pratades om 40-talisternas avgång. Nu ärca 75 procent av dem pensionärer och Sverige har en rekordstor arbetslöshet. Att inte den svenska vården skulle klara sig utan invandring är också en lögn. Förklara annars hur Finland, Japan och Sydkorea kan ha en vård i absoluta världsklass och det praktiskt taget utan invandring?

  Försök lära dig skillnaden på kostnad och nettokostnad…

 12. Håkan Rombe

  Svar till David (2012-11-07 22:15)
  Helt kort bara. Bristen på folk inom vård-omsorg har börjat visa sig i glesbygdskommuner och problemet accelererar. Även andra sektorer börjar ha svårt få tag på folk. Av någon anledning vill inte infödda arbetslösa svenskar komma till glesbygdskommuner och utbilda sig – ta anställning inom vård-omsorg. Alla experter säger att detta är ett växande problem för både Sverige och Europa i framtiden. Vi i Norrlands inland ser redan problemet. Hum-hum är redan på bron.

 13. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Har läst Reinfelds uttalande, och säger inte så mycket mer om det, än att SD faktiskt tycker som M och Alliansen i väldigt många frågor.
  Sedan såg jag ditt svar till David, och reagerar på att vi tydligen ska ersätta personalen inom vården genom att rekrytera folk från andra länder? Ja, det är väl kanske inget fel i det. Men pröva också att ge anställd vårdpersonal anständiga löner, och anständiga arbetsförhållanden, så är det kanske inte nåt större problem att få folk att jobba inom vården, varken invandrade eller inhemska!
  I Storumans kommun verkar man ju vilja skrämma bort ungdomarna från vården!

 14. David

  Välkommen till urbaniseringen Håkan. Glesbygden kommer säkerligen få det tuffare framöver. Det kommer säkert driva upp lönerna inom vissa branscher i glesbygden också löses problemet på den vägen?

  Du besvarade inte frågan hur Finland, Sydkorea och Japan klarar av att ha en vårt av absoluta världsklass och det helt utan någon invandring. Du skriver att infödda arbetslösa svenska vill inte flytta till glesbygden och jobba. Utmärkt, då kan ju alla arbetslösa utrikesfödda flytta till de jobben du talar om i glesbygden. Men även utrikesfödda blir mer och mer urbaniserade.

  Tycker du verkligen att de extremt segregerade landet i väst är en bra förebild för Sverige?

  Mångfald är bevisat stimulerande för utveckling. Hur förklarar du då Japan och Sydkoreas framgångar?

  Du liksom många andra tycker att den svenska migrations- och integrationspolitiken är bra och att den dessutom är lönsam för Sverige. Nu har du blivit överbevisat på punkt efter punkt. Invandringen till Sverige medför en nettokostnad på mellan 45-60 miljarder årligen där har Ekberg tagit hänsyn till både intäkter och kostnader som är kopplade till invandringen, Sverige klarar sig utmärkt utan en oreglerad invandring, den demografiska utmaningen finns inte med tanke på att vår arbetslöshet är rekordhög, sysselsättningsgraden för svensk födda är ca 80 procent och för utrikes födda 55 procent, dagens invandring har gått från att liksom Kanadas att vara behovsstyrd och ekonomisk till att idag nästan uteslutande handla om humanitär. Att ge mer pengar till UNHCR är mycket effektivare än att ta flyktingar till Sverige.

  På tal om Nobelpriset, visste du att Nobelpriset tillfallit en jude inte mindre än 168 gånger men att bara en handfull muslimer fått priset. Är det främst judar eller muslimer som invandrar till Sverige?

 15. Håkan Rombe

  Svar till David (2012-11-08 16:17)
  Att ”tigerekonomierna” i öst skulle nått sådana framgångar p g a liten invandring är nog något som skulle ge Nobelpris till den som kunde bevisa det. Studieflit, arbetslust och långa arbetstider plus lågt värderad valuta är faktorer som inverkat och säkert mycket mer. Jag avslutar härmed diskussionen med David i just detta ämne p g a tidsbrist.

 16. Håkan Rombe

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-11-08 12:59)
  Det är inte fråga om att byta ut personalen mot importerad personal. Tillgången på infödd personal blir alldeles för liten och det har redan börjat. Och vad händer om gruvorna anställer kvinnor som truckförare mm med löner som är minst 10 000 kr större per månad än vad som betalas för undersköterskor? Betalar då inte kommun-landsting konkurrenskraftiga löner får vi ett personaltapp till gruvindustrin som blir mycket svår att hantera. Jag gratulerar gärna människor som får högre lön men den som inbillar sig att gruvorna blir himmelriket för kommunen får nog tänka några varv till. Avloppssystemen i Tärnaby och i baracklägren vid gruvorna måste byggas ut till hög kapacitet men hjälper knappast kommunbudgeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.