Spektaklet till Nobels minne

Jag menar då inte Nobelpriset som delas ut till världens förnämsta forskare på ett antal områden utan det spektakel som tidningarna serverar oss. Vet man inte bättre kan man tro att  Nobelfesten är samlingspunkt för det bedagade glitterfolket från Hänt i Veckan. Vem har tjusigaste frisyren? Vem har tjusigaste klänningen? Vem har dyraste smyckena? Vem dansar med vem? Hur var ministrarna i regeringen klädda? Etc etc i tramsgenren.

Jag trodde det var en fest till snillenas ära men jag har kanske misstagit mig. Många av de glittrigaste personerna, främst ur s k kungahus,  skulle aldrig ens klara en akademisk grundexamen.

Klarar inte dagspressen av att ge oss läsare information om dagens forskningsfront inom de aktuella områdena i stället för det fördummande tramset om prinsars och prinsessors klädsel och vars nars diverse fästmän tagit vägen?!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. B-G. Burman

  Spektakel säger du, snarare är det väl en modevisning för innefolket och deras barn och kompisar. Ja du har rätt när jag tänker efter, vilket spektakel. Ingen Glesbygdsarvid i Helly Hanssen platsar i det sällskapet, det lilla vi har finns mellan öronen och inte i någon frack eller festblåsa. En trygg glesbygdare behöver inte fara till Stockholm bara för att göra sig till.

 2. Peter

  Tycka vad man vill om Galamiddag som spektakel.
  Men att ni två så kallade bildade personer anser att det är ok att på en offentlig blogg komma med nedlåtande, spekulativa och framförallt förnedrande kommentarer om offentliga personer visar på ERAN okunnighet och förakt.
  Att direkt uttala sig om ”s k kungahus” tillhörande personers intellekt är inget annat än förtal.
  Glittret i övrigt kan man väl ifrågasätta sig, men jag misstänker att även era fruar och övrigt sällskap skulle klä ut sig om ni var inbjudna att avsmaka den dyra champagnen!
  Och att sedan än en gång hävda att alla stadsbor bara gör sig till B-G.. Visar förmodligen på din egen avundsjuka.

  Eller glömde ni kanske för ett ögonblick bort att ni ”bara” är medborgare som inte borde kasta skit omkring er?

  Jag skäms fan över att sådana som ni ska vara politiker..

 3. Håkan Rombe

  Svar till Peter (2012-12-12 20:26)
  Får påminna i all stillhet att jag vänder mig mot den intellektuellt förnedrande journalistik som sker runt Nobelprisets utdelning. Att Svensk Damtidning och Hänt i Veckan kommenterar de ytligheter som en nyfiken kan upptäcka må så vara men att aftontidningar hemfaller åt banala ytligheter i stället för djup beklagar jag. Sådana skriverier stimulerar allmän fördumning. Jag och Bengt-Göran Burman är inkryssade i kommunfullmäktige av väljarna. Vi är alltså lätt avsättbara nästa val. Jag och andra politiker använder oss av vår rätt att tycka vad vi vill och tänka själv och det tänker jag fortsätta med. Det är demokratins krona, betydligt större än en kungakrona som en del hänger upp sin tro på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.