Annie Lööf och Jantelagen

I landet lagom får man inte vara högt studerad och brainy och det gäller kanske också i centerpartiet. Är man dessutom ung och kvinna är risken för katastrof överhängande. Vad jag kan se har inte Annie Lööf gjort några större klavertramp och ändå har opinionssiffrorna sjunkit. Centern har trendmässigt gått tillbaka vilket började långt före Lööf. Man vinner inte längre några val i Sverige på att profilera sig som "bondeparti" när bönderna  är mindre än 1 % av befolkningen. Inte heller som glesbygdsparti eftersom glesbygdsbefolkningen är en utrotningshotad art. Centern har därför omorienterat sig och försöker nu vara ett marknadsliberalt parti med inriktning på mindre företag. Det är bara det att där trängs flera partier. Annie Lööf är så begåvad att hon borde ha en lång och lyckosam politisk karriär framför sig. Om det inte vore för JANTELAGEN som Sveriges folk tillämpar hårdare är de tio buden på Moses stentavla. I synnerhet i glesbygd och på landsbygd.  Alla borde påminnas om Jantelagen en gång per dag. Minst! Skriv ut den och sätt den på kylskåpsdörren!!

1. Du skall inte tro att du är något.

2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.

3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.

4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.

5. Du skall inte tro att du vet mera än vi.

6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.

7. Du skall inte tro att du duger till något.

8. Du skall inte skratta åt oss.

9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.

10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Vad jag tycker när det gäller Annie Lööf är att hon står för långt från sina väljare och verkligheten! Jag tror faktiskt att hon har för liten livserfarenhet för det uppdrag hon ska utföra! Hon kanske skulle bli bättre partiledare med åren?

  Jag undrar också om begåvning är detsamma som att vara klok och förståndig?! Jag tror inte alltid att dessa egenskaper följs åt! Och jag är inte så säker på att det alltid är de med de bästa betygen som är klokast och förståndigast!?

 2. Håkan Rombe

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-12-29 16:05)
  Om man använder begåvning klokt blir man kanske förståndig? Den framtidsvision som centern ska diskutera är vad jag förstår inte Annie Lööfs verk utan visionen har tagits fram av en arbetsgrupp. Visionen är ganska radikal får sägas och den kommer nog att omstöpas en hel del innan den blir ett nytt partiprogram. Det är nog en bra gissning. Men varför är det så lockande att hacka på Annie Lööf? Välutbildad, vältalig, klipsk, påläst, ung, kvinna. Oddsen är för en sådan person inte goda i Janteland hävdar jag.

 3. Krister Klermalm

  Alla borde istället manas att lära sig om Hävdalagen (eget namn på den) som är motsatsen till Jantelagen för att kunna bryta nedspirala krafterna som många bär inom sig.

  Om jäntan Lööf säger jag inte mycket med än nog kunn hon göra mer vettigt av sin ledarkspa änn hittills har gjort.

 4. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Tyvärr tycker jag inte att man ser och hör så mycket av det pålästa och klipska när man hör och ser Annie Lööf!
  Tycker nog faktikst att hon gjort en del riktiga klavertramp!

 5. nina Rönnqvist

  Annie Lööf verkar leva i en egen värld, långt bort ifrån verkligheten och hoppas centern vid nästa val försvinner för gott. Allvarligt hur knäpp kan en politiker vara och vi ska dessutom betala hennes lön varje månad. Det värsta är ju att hon kommer att sänka hela alliansen men kanske dags vad vet jag.

 6. Håkan Rombe

  Svar till nina Rönnqvist (2013-01-12 00:17)
  Så allvarligt är det väl ändå inte. Eftersom Centern mer och mer börjar se ut som ett bihang till Folkpartiet vore det enligt min mening bästa att slå ihop de två partierna. Det arbetsgruppen presenterat är en vision och inte ett färdigt partiprogram. Det kommer inte att bli tal om t ex månggifte. Klart att C går i en marknadsliberal riktning. Därför, slå ihop 2-3 partier i alliansen!

 7. Nina Rönnqvist

  Om hon nu är så klipsk som du påstår är det mycket märkligt att hon agerat och agerar som hon gör. Nej hon lever i en egen värld och hur världen ser ut utanför henne verkar hon inte ha någon som helst insikt i. Vi är det land i världen som har varit sämst på att integrera invandrare och en väldigt stor procent av de som sitter i fängelserna är inte svenskar, den siffran är hög, kolla om du inte tror mig.
  Vi har ett mycket våldsamare och kriminellt samhälle och det kan vi ju tack vår generösa invandringspolitik för. Varför inte istället ta tag i det problem som finns istället för att försöka skapa nya stora problem.

  Sedan kanske hon inte kan hjälpa att hon ständigt står där med ett fånigt leende när det diskuteras viktiga och kanske allvarligare saker. Har inget emot att hon ler men ibland känns det bara så korkat.

 8. Håkan Rombe

  Svar till Nina Rönnqvist (2013-01-13 12:58)
  Du har hakat upp dig på utopin fri invandring som inte kommer att bli verklighet eftersom det är praktiskt omöjligt. Om lyckoriket (liknande det klasslösa samhället) infinner sig om x antal hundra år kan det väl duga som utopi. Om alla länder hade det kunde man ju lätta och flytta redan nu till något sagoland. Frihet åt alla är det dumt?? Sedan tycker jag du ska läsa Ola Nordebos inlägg i V-K. Jag delar hans uppfattning!
  http://blogg.vk.se/nordebo/2013/01/11/nagra-pinsamma-veckor-i-svensk-politisk-debatt-1195521

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.