Raserar moderaterna försvaret?

En spricka mellan partierna har tydligen uppstått i försvarsberedningen. FP,C,KD,S är beredda satsa mer på försvaret än moderaterna. Det är få som begriper sig på moderaternas inställning till vår försvarsförmåga, särskilt om man betänker moderaternas tidigare ställning som det kanske försvarsvänligaste partiet. Vår nuvarande skrala försvarsförmåga skulle kunna ursäktas om vi gick med i NATO men det verkar nu vara ett rött skynke även för moderater. Jag tror att M kan missta sig på känslan i det våta fingret i denna fråga. De svenska väljarna vill att Sverige har en god försvarsförmåga.

Samtidigt som Sverige nedrustar kraftigt har Ryssland startat en kraftig upprustning, inte minst till sjöss. Ryssland bygger 16 nya atomubåtar och inleder den största flottmanövern sedan Sovjettiden. Vi ska inte vara naiva inför vad som sker i Ryssland. Demokratin naggas i kanten hela tiden. Medierna är till stor del statsstyrda och Putin börjar bli alltmer tsarlik. Denne f d KGB-officer som drömmer om ett mäktigt Ryssland som får omvärlden att bäva och underkasta sig. Vilket Sverige gjorde i stor omfattning på Sovjettiden, ofta utan att det ens var nödvändigt.

Carl Bildt pläderar i dagens DN för utökat nordiskt försvarssamarbete och inget fel i det. Våra grannländer är dock med i NATO. Varför hela tiden gå som katten runt het gröt?

Folkpartiet sätter ned foten nu och vill ha ett slut på den kontinuerliga anorexian i försvaret. Folkpartiet har också insett att vi bör vara med i NATO för att få bästa försvarseffekt för våra skattepengar. Den indoktrinerade NATO-nojan måste väl ha klingat av åtskilligt efter de illröda årtiondena efter världskrigets slut. NATO är inte stora stygga vargen utan består av våra demokratiska vänner.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/den-ryska-bjornen-visar-musklerna-igen

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Fjodor

    Din rädsla kan vara befogad. Från säkra källor hörde jag Långsjöby skulle invaderas inom kort. Man hade upptäckt ett litet hål i isen på sjön intill och med säkerhet konstaterat det användes av en rysk u-båt för periskopspaning. Marktrupperna kommer senare stormandes på snöskotrar där det står ji-had. En översättning lyder: Ji had (rätt).

    Gomiddag

  2. Håkan Rombe

    Svar till Fjodor (2013-01-13 13:50)
    Man ska inte skoja om allvarliga saker. Tänk om Ryssland släpper ut nallebjörnar från flygplan över Stockholm på vilka står skrivet ”Ryska björnen är snäll”! Kunde ju skapa diplomatiska förvecklingar för Bildt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.