Fyrverkerilobbyn

Fyrverkerilobbyn verkar ha lika stor makt som vapenlobbyn i USA. Resultatet av deras verksamhet är död och elände. I Kina omkom idag minst 26 personer när en lastbil fullastad med fyrverkerier exploderade på en motorvägsbro  som kollapsade. I Brasilien omkom 250 studenter när bandet som spelade på en nattklubb avfyrade fyrverkerier i lokalen.

Fyrverkeriindustrin orsakar hundratals döda per år bara i tillverknings- lagrings-  och transportprocessen. Till detta kommer många dödade och svårt skadade när fyrverkerierna används och ett omfattande djurplågeri jorden runt pga tjutandet och smällarna från fyrverkerierna. Inte minst våra husdjur drabbas. Förgiftningen av miljön inte att förglömma.

I vilket annat sammanhang skulle vi godta en "lekstuga" med dessa effekter? Med hjälp av datorer går det nu att skapa fantastiska färg, ljus- och ljudeffekter i den egna studerkammaren. Med andra ord förbjud skiten och spara liv, hälsa, miljö och befria djuren från lidandet!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.