Tassandet runt våldsam islam

Jag har ofta undrat över de små rubrikerna runt målet mot dem som skulle skära halsen av tidningsanställda i Köpenhamn och spränga tidningsbyggnaden. Därför är dagens huvudledare i DN ett viktigt uppvaknande. Först ska slås fast att de flesta  muslimer , kristna och andra religionsutövare är vanliga fredliga medborgare. Men det är alltför många som sitter fast i medeltida och hedenhösa föreställningar med bokstavstrohet som signum. Inom och mellan religioner har småskaliga och ibland storskaliga krig förekommit sedan forntiden. Vår nationalhjälte Gustav II Adolf höll väl på med just det. De flesta som dödas av islamister är faktiskt andra utövare av islam. Pilgrimsvandringen till Mecka brukar kantas av dödsbringande attacker från ligor som anser sig företräda den "rätta" islam. I Irak och Mali är bombdåd mot civila fredliga bekännare av islam så vanliga att man knappt reagerar. "30 döda i attack mot begravningståg" kan det heta i en liten notis. Precis som på Hitlers tid anordnas bokbål, inte sällan på antika skrifter som kan betecknas som världsarv.

Dags alltså att stå upp för det fria ordet!

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/bryt-tystnaden-om-terrorn

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Arne Heldin

    Det finns bara två sorters islam. Det är islam och islam…..
    ”Det finns hedersamma och arbetande muslimer.” Jaha, var då?
    Allt förknippat med sagoboksreligionen islam handlar om underkastele och total lydnad.

    ”We shall strike terror in the hearts of the non-believers”

    Inte särskilt fredligt och älskvärt, eller hur?

  2. Håkan Rombe

    Svar till Arne Heldin (2013-02-24 09:41)
    Nu tar du i! De flesta muslimer är vanliga medborgare som är lika religiöst inriktade som flertalet medlemmar i svenska kyrkan. D v s de flesta kristna bryr sig inte men har äggkalas till påsk och dansar runt granen till jul. Alla religioner jag känner till kräver total lydnad men får i de flesta fall ej total lydnad. Tackom och lovom! Det är inbyggt i religioner att föröka sig själva genom missionärer, förbud mot konvertering och i yttersta fall likvidering av motsträviga. De feltroende kallas otrogna eller hedningar beroende på religion.
    Kristendomen har en förfärlig historia bakom sig ända in på 1800-talet men om den historien finns inte mycket skrivet i skolans läroböcker. Det ingår i civilisationsprocessen att frigöra sig från religionernas band och där är världens religioner i otakt. Islam är väl någonstans där kristendomen var på 1700-talet. Jag håller med dig om att mycket fasansfullt händer i denna värld som har med blind tro att göra och på den topplistan är islam tveklöst värst för närvarande. Det behövs ju bara att en miljondel blir terrorister så blir livet farligt och farligast är islamisterna faktiskt mot muslimerna själva om vi räknar antalet mördade per år. Sunni mot shia o s v.

  3. Arne Heldin

    En fråga då bara,,,,,, De ”vanliga” muslimerna, varför hör man aldrig dom demonstrera mot den lilla ”klick” som begår våldsdåd som ex. det i shoppingcentrat i Nairobi? De flesta muslimer har radikaliserats och blivit mer och mer FÖR militant, politisk och radikal islam. Det som följde karrikatyrerna på Muhammed, det var inte en liten klick, utan hela den muslimska världen spårade ur och det var väl bara tur för oss i Norden att vissa arabländer inte förfogade över kärnvapen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.