Gå med i NATO!

Jan Björklund har helt rätt i försvarsfrågan. Det är galet att rusta ned när Ryssland rustar upp och samtidigt går i auktoritär och odemokratisk riktning med en president som går omkring och spänner sig. Om Sverige befinner sig i ett försvarsmässigt vacuum kan vi ligga illa till när vi står utanför NATO. Risken finns att vi måste dansa efter Putins pipa när det gäller Östersjöområdet och även i övrigt. Jag håller med FP:s Jan Björklund om att vi måste ha militär närvaro på Gotland för att bl a markera revir. Tomrum brukar alltid fyllas med något med tiden.

Fredrik Reinfeldt menade i en diskussion att vi inte under den närmaste tiden ser något ryskt hot mot Sverige. Men hallå där! Att bygga upp militär förmåga handlar om tidsrymder på 15 år eller mer och under så lång tid hinner mycket hända som verkar totalt osannolikt i dag. Vem förutsåg t ex kommunismens totala kollaps i Europa? Ingen anade detta så sent som bara ett år före kraschen och magplasket.

Det snabbaste och bästa och billigaste sättet att säkra vår försvarsförmåga och vårt oberoende är att gå med i NATO. Endast detta steg ger oss säker tillgång till NATO:s konfliktavhållande styrka. Det är rent idiotiskt att betala dyrt för dålig försvarsförmåga bara för våra politiska företrädares fixa idéer (vissa politikers!) Gå med i NATO nu!!!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Personligen är jag mer rädd för terrorism, och då blandannat attentat mot kärnkraftverken, än vad jag är för ryssen!
    Men Jan Björklund är ju yrkesmilitär, och det har han aldrig släppt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.