Kamrat svält

Hunger har ju varit signifikativt för kommunistiska länder i alla tider. Svälten i Nordkorea har skördat många liv men en än större katastrof har undvikits genom stora livsmedelsleveranser från bl a det kapitalistiska USA.  I regel har Nordkorea fått mat i utbyte mot att inte hota omvärlden med atombomber och att stoppa utbyggnaden av atombombsfabriker. Man kan säga att ju mera Nordkorea hotar desto större svält råder inom landet. 

Nu råder tydligen jättestor svält i Nordkorea eftersom Kamrat Gapkäft nu hotar omvärlden som aldrig förr. Kim Jong-Un räknar kanske med att resultatet av allt gapande och käftande blir jättestora matleveranser från USA.

En alternativ tolkning kan vara följande. Kommunismen urartar förr eller senare till en sekt med mer och mindre vridna sektledare. Sekter som känner att slutet nalkas-jorden går under-guden från rymden landar har en förkärlek för att begå kollektivt självmord. Vi känner till detta beteende från bl a sekter i USA.  och från nazismens apokalyps 1945. Det kan vara så illa att de kommunistiska ledarna i Nordkorea faktiskt försöker framkalla ett slut i rök och damm. Ett riktigt kommunistiskt  Ragnarök.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. DKockens hörna

  Stackars folk son får leva i den missär!! Misstänker att det slutar galet.
  Hoppas att Kina får satt lite pli på pubertetspsykopaten.

 2. Håkan Rombe

  Svar till DKockens hörna (2013-04-05 18:10)
  Fler och fler börjar bli oroliga. Kanske Kim Jong-Un tycker att det är ärofullare att dö under ruinerna av sitt land än att regimen faller ihop som ett korthus så som det skedde i Östeuropa 1990.

 3. matte

  Jag hoppas verkligen att det här blir slutet för nordkorea.
  Men de kommer aldrig att hända om inte dom attackerar först för är det nåt jag lärt mig av usas handlande i världen är det att de handlar enbart om de finns något att vinna för dem.
  Kolla bara Irak där blev de en jävla fart på dem när bush satt vid makten o skulle skaffa mer olja och lukrativa privata kontrakt som följde med kriget där.
  Bushs försvar för attacken var att saddam hade massförstörelse vapen som han kunde använda mot usa och dess allierade.
  Men om de nu var varför de attackerade irak o de bevisligen inte fanns några sådana vapen o det desutom kommit fram att de förfalskat bevis varför inte då attackera ett land som nordkorea där de bevisligen finns atomvapen o dylikt som hotar dess allierade o deras längsta utposter.
  Svaret är två o de ena är kina men de största problemet är att nordkorea har inga tillgångar av intresse utan ett krig med dem skulle enbart kosta pengar.

 4. matte

  Tycker den här krisen visar att världen behöver en till supermakt med lite starkare moral o där inte enbart profiten hör till dagsordningen.
  Är därför jag är en hängiven supporter till ett förenta staterna av EU.
  Inte för att tycka för mer av oss europer för vi har vår beskärda del av idioter o dylikt men ändå så har vi efter andra världskriget visat oss själva o världen att vi kan hålla en bra o moralisk kompass oberoende av religion och extrema politiska ideer.
  Där usa alltför ofta fäller sin tilltro till gud o kapital, ryssland drömmer om svunna tider och ett kina som är en diktatur där fria tankar är förbjudna där ser jag ett behov av oss inom eu.

 5. Håkan Rombe

  Svar till matte (2013-04-05 21:59)
  Håller med om det mesta, även om fördelarna med ett mera federalt EU. Däremot delar jag inte helt argumentet Kamrat Olja när det gäller konflikterna. Saddam hade ambitioner att erövra hela Mellanöstern och bli en panarabisk diktator. DET skulle ställt till det, även för oss!
  Nordkorea har haft nytta av sin närhet till den neokommunistiska grannen Kina. USA och andra ger sig inte frivilligt på en nära granne och vän till Kina. Numera är nog Nordkorea bara en problematisk granne. USA kommer inte att skjuta första skottet och kommer inte att fälla första atombomben på Koreahalvön. Det kan kosta 100 000-tals Sydkoreaner livet, men så är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.