Upploppen i Husby

 Känns som väldigt långt från tillvaron i glesbygd. Pöbelupplopp har funnits i alla tider och av olika orsaker. De moderna upploppen orsakas vanligen av kriminella ungdomar eller i sällsyntare fall av vänster- och högerextremister. Risken tycks öka när skolavslutningarna närmar sig och vädret är behagligt även nattetid. Många är inne på att upploppsmakarna söker en anledning för att få starta favoritsysselsättningen vandalisering och upplopp. Anledningen kom som på beställning genom dödsskjutningen som polisen tvingades till i en hotfull situation. Den händelsen har ju inte ett smack med ungdomarna i Husby att göra men passar bra när polishat är en av drivkrafterna. Som ett brev på posten försöker en del politiker på vänsterkanten slå mynt av upploppen genom att skylla vandaliseringen på regeringen. Eller regeringarna för upplopp har funnits även under socialdemokratiska regeringar.

Det rör sig enligt uppgift om en kärna på 40-50 ungdomar, ofta med kriminell bakgrund i olika stadier av "karriären". Var i fridens boningar finns dessa ungdomars föräldrar? Är det brinnande gatukrig borde väl föräldrarna undra om ätteläggen är ute och springer i stället för att läsa läxor när upploppen äger rum. För ligisterna kan väl inte sakna föräldrar enligt biologins regelverk?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. G E Abrahamsson

  Visst ser det bekymmersamt ut om vi i Sverige börjar likna ett Syrien i miniatyr. Polisskjutningen nämner du, om det var rätt eller felbedömt vet ju bara den som var på plats eller den som gjorde det, det har jag inga synpunkter på, men visst är det en bidragande orsak till det här. Vi ska inte heller tro den av tradition blida inställningen som vi normalt varje svensk har inbyggt i sig att vi faller till föga och ställer in oss i ledet med munkavle på kanske börjar få andra traditioner.

  Vad kostar det här? Vem betalar? Och vad skulle man sagt om vi häruppe bränt ner exempelvis 1/7 av Umeå?

  Jag tycker det börjar gå för långt det här med olika traditioner som man tar med sig varifrån man kommer om så är fallet i det här sammanhanget. Som man bäddar får man ligga.

 2. Håkan Rombe

  Svar till G E Abrahamsson (2013-05-21 06:57)
  Det finns ingen tradition någonstans i världen att bränna och förstöra. Det här sker i Sverige och det är vi i Sverige som släppt det här alldeles för långt. På samma sätt som det gullats med fotbollshuliganer. Samla ihop de här ligisterna och sätt dem i finkan och ställ föräldrarna till svars. Jag vidhåller att anstiftarna till upploppen till stor del är kriminella som är ute och springer med tingsrättsdomar som samhällstjänst, övervakning och olika program för drogavvänjning och behandling för aggressivt beteende. Påföljder som de i regel skrattar åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.