Vattenskotrar på Tavelsjön

 Lennart Holmlund har skrivit en utmärkt blogg om problemet och svarat utmärkt på alla inlägg/påhopp som bloggen resulterat i. Det är vissa inskränkningar i de mänskliga friheterna som alltid resulterar i jättehöga primalskrik och det är inskränkningar i vattenskotertrafik, hastighetsgränser för bilar på vägarna och i bostadsområden, snöskotertrafik, hastighetskameror, promilleregler för fritidsbåtar, fysiska hastighetshinder på gatorna i form av bulor och förträngningar, polisiär övervakning etc. Om allt vore frid och fröjd skulle vi inte behöva lägga stora ekonomiska resurser på åtgärder för att höja säkerhet och trivsel i trafikmiljön. En mindre del trafikanter är grundorsaken till alla dyra åtgärder som vidtas worldwide. Äras den som äras bör! Samma typ av problem med den lilla andelen aggressiva trafikanter finns överallt.

Aggressiviteten i kommentarsfälten i tidningarna kanske motsvaras av den aggressiva körning vi kan se på vägar och sjöar och som av trafiksäkerhetsexperter anses som en av de viktiga orsakerna till den dystra olycksstatistiken. 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Det är illa nog med ”lekkörning” med vanliga motorbåtar åxå. Väntar med bävan på att ”säsongen” ska startas upp..just nu är det iaf lugnt.

    Somliga tar för sig på ett sätt som ingen annan skulle kunna tänka sig; dels pga fågellivet, dels för att man redan innan tänker till.

    Om alla andra skulle göra likadant -då skulle förmodligen idkarna tycka att det ”stör”?

    Marken, luften,vattnet
    annektering,djävla liv och oljud och noll hänsyn till sjöfågel.

  2. Håkan Rombe

    Svar till Maria Skiddi (2013-06-01 12:11)
    Vissa har ju ett behov av att ”visa upp sig” med sina dyra leksaker. Nöjesmotorismen i naturen i alla dess former känns ganska förlegad med kunskaperna om planetens tillstånd som funnits i nästan 50 år. I helgen blev en simmande kvinna påkörd av en vattenskoter vars förare var ute och lekte på sjön. Är inte lekis ett avslutat kapitel när man fyllt myndig (18 år).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.