Stasi i Umeå

 Nu krävs återigen information om STASI:s infiltration i Sverige genom krav på en sanningskommission. Sverige har förtvivlat svårt för att göra det som andra länder redan gjort d v s att lägga korten på bordet om STASI:s verksamhet. Prästen i Burträsk avslöjades genom rena tillfälligheter i samband med professor Birgitta Almgrens studie om STASI i Sverige. Almgren ålades sträng tystnadsplikt om vilka personer som figurerade i studien men pressen kunde på ort och ställe i Berlin hitta, i Tyskland, öppen information om vilka figurer som angav sina kamrater och t o m sina familjer.

I det på den tiden illröda Universitetet i Umeå fanns mycket sannolikt intressanta informanter som gladeligen arbetade för en kommunistisk förtryckarstat som Östtyskland. På STV2 i Stockholm drällde det av medarbetare som sympatiserade med de kommunistiska förtryckarregimerna världen över.

Om detta måste vi få veta mera!  Är folket ovetande om vad som skedde riskerar vi att historien upprepar sig. Läs gärna nedanstående detattinlägg i VK.

http://www.vk.se/882781/det-behovs-en-sanningskommission-om-stasi

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Arbetare

    Jag undrar mer om dagens läge-Must, Kut, Säpo o allt vad de nu kallas. Vad kontolleras o registreras? Vem vet?

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Ja, alla fakta på bordet tack! Även när det gäller borgerlighetens samröre med höger diktaturer!

  3. Håkan Rombe

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2013-06-05 22:49)
    Ja vad är en högerdiktatur? Samröret rör nog företrädesvis lukrativa affärer. T ex vapenfabriken i Saudiarabien och kungaparets vänskapsbesök hos den saudiske kungen som fick svenska statspresenter av hans majestöt kung Carl Gustaf XVI Adolf. Svenska företag gör affärer med företag i massor av diktaturer höger – vänster vilket skapar arbete i de svenska företagen. Det kostar alltså på att hålla en hög moralisk profil. Tydligen övermäktigt.
    Vad gäller samröre med nazi-fascisterna på 1930-1940-talet är nog det mesta bekant. T o m den svenska staten slirade då på moralen. Tyska personal- och materialtransporter genom Sverige t ex.

  4. Håkan Rombe

    Svar till Arbetare (2013-06-04 23:24)
    Det som i dessa tider förefaller vara viktigast att registrera är väl islamistiska extremister plus det spioneri mot flyktingar som bedrivs av jordens diktaturer. SÄPO borde ha fullt upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.