Hedersvåld – veckans citat

Polisen har gjort en informationsfilm om hedersförtryck vilket retat upp våra eminenta experter på att gömma huvet i sanden. Inte ens minnet av Fadime kan ändra på det. I Expressen skriver Sakine Madon som avslutning på sitt inlägg följande:

”De som är mer oroade över att ett förtryck synliggörs än själva förtrycket har äntligen förlorat debatten. Verkligheten förlorade de för länge sedan”.

Man kan väl bara hoppas att polisen lyckas sätta dit fler hedersförtryckare, balkongmördare etc efter filmens tillkomst. Obs! Detta är ett problem. Vi har också omfattande våld mot kvinnor i Sverige sedan århundraden.Samhällets skydd för utsatta kvinnor måste förbättras!

http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/hedersvaldets-nyttiga-idioter/

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.