Abortlagar ”liberaliseras” i Irland

Irland antar ny lag där abort tillåts om det är fara för livet för kvinnan. Fortfarande är dock abort förbjuden vid våldtäkt och incest. Att använda det fina ordet liberalisering för något som görs mindre hemskt är malplacerat. Bakom denna efterblivenhet i civilisationen ligger förstås katolska kyrkan även här. I princip en kyrka som lagstiftare. Det hela luktar Iran och talibaner lång väg. Rätt beskrivning för denna obetydliga lagändring i Irland borde vara: Irland har gjort en omänsklig lag en aning mindre omänsklig men lagen är fortfarande omänsklig och en hemsk och grottlik medeltida relikt. Arma mänsklighet!

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Kvinna

    Tja, käre Håkan, jag måste bara kommentera här. Synd att Svensk abortlag inte gällde när Kristus föddes – då skulle han inte besvära dig med sin kyrka nu!
    Tycker det är lite magstarkt att jämföra katolska kyrkan med talibanerna. Katolska kyrkan gör mycket gott i hela världen – mycket mer än talibanerna, skulle jag tro. Irlands lagstriftning är väldigt mänskligt, i alla fall för fostret. För det är, eller blir, i alla fall också en människa, eller hur? Har själv bodd på Irland för 20 år sen då landet ännu var mycket mer ”homogent katolskt” än nu – och det var ett mycket behagligt samhälle att leva i.

  2. Arbetare

    Irland- ett land med många katolska prästskandaler-pedofilskandaler. Inte skyddar katolska kyrkan barnen, väl?
    Hyckleri genomsyrar påvens kyrka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.