Greenpeace örlogsfartyg

Ryssland har bordat Greenpeace ”örlogsfartyg” som cirklat runt ett oljeborrtorn i arktis. Jag tycker att Ryssland i detta fall agerar rätt. Fartyget måste ha utgjort en klar risk för anställda på oljeplattformen. Tidigare har vi kunnat se hur detta örlogsfartyg trakasserat Japanska valfångare som helt enligt Japansk lag fångat valar i uppgett forskningssyfte. Nog kan man väl bilda opinion på ett smartare sätt än att reta upp folk jorden runt med sina attacker till sjöss. Men det inköpta fartyget måste väl matas med uppdrag hela tiden.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. G E Abrahamsson

    Det är ju det som blir svårt när man är för miljön men samtidigt kanske det går till överdrift när miljövännerna (Greenpeace) tar till lite kontroversiella metoder. Oljan kommer med säkerhet finnas kvar lång tid framöver, men visst ställer den till mycket problem. Men vad ska vi ha istället och om jag betalar 30 kr/l för bränslet, blir min väg kortare då och vem ska handla och komma med alla förnödenheter till mig? En god fe? Alla som åker bil till och från jobbet måste ju ta sig dit på något vis. Visst går det och minska ner, men visst är det bättre om folk kan åka i sina bilar och arbeta in skatt åt oss och ibland förstår man inte hur miljövännerna tänker.

  2. G E Abrahamsson

    Till till mitt förra inlägg: Arktis är ju en av jordens sista platser som är oexploaterat och visst är det synd om vi ska börja smutsa ner där också?

  3. arne knudsen

    Nu har jag liksom upptäckt att du snapt bytar- ämne om det möter vettigt motstånd.
    Inte i den här fråga;men överlag,jag har faktisk fulgt dig i flera år,ock menar att du er fult frisk;men tycker att du kan bättra .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.