NATO rycker närmare

Många svenskars motstånd mot de demokratiska ländernas allians Nato har seglivade rötter i gullandet med Sovjetunionen som tog fart efter 1940. Den svenska vänstern har ända sedan 1918 förträngt kommunismens illdåd. Kommunistpartiet i Sverige har inte ens trott på sina egna som emigrerade till paradiset Sovjetunionen och som sedan återkom till Sverige lämnande liken efter sina anhöriga i ”det förlovade landet”. Till motståndet mot Nato hör även den förljugna propagandan om vår överlägsna neutralitet som i verkligheten var synnerligen selektiv. Den lögnaktiga smörjan serverades även i skolans läroböcker och av intet ont anande lärare. Vår hjälplöshet inför Nato är synnerligen väl inlärd.

Men vänta inte något klarspråk från de största partierna inför valet. S tassar som katten på en het spis och M tassar som katten runt het gröt. FP har sedan länge talat klarspråk. Vi är sedan mycket länge helt beroende av Nato för vår egen säkerhet. Vi får högre försvarseffekt för samma pengar genom medlemskap i Nato. M och S har anledning att bedriva upplysningsverksamhet om detta! V och SD är i detta sammanhang helt förlorade i isolationistiska och nationalistiska ställningstaganden. Från yttersta vänstern och yttersta svarthögern alltså intet nytt.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  Jo, att Jan Björklund är fd militär går inte att ta miste på! Och att FP vill sälja ut oss både till euron och Nato vet vi ju. Att Vänstern INTE vill göra detsamma, beror inte på nationalism, utan på att euron inte är bra för någon, utom möjligen Tyskland, har tydligt visat sig nu, och att som medlem i Nato, så skulle vi styras av USA, och få fara runt och kriga i deras intresse! Och varför i all världen skulle vi göra det??
  USA gillar att kriga, och vänta bara om deras fanatiska ”kristna” höger kommer sig till makten på riktigt, då blir det inte en lugn stund här på jorden! Innan dom då har jagat bort och eliminerat alla oliktänkande över hela världen!
  Nej du Rombe, jag kan hålla med om, och samtidigt beklaga att vi redan är med i Nato, smygvägen, men jag vill verkligen INTE att vi ska bli en del av denna USA styrda försvarsmakt, utan hellre att rör oss bort från den och står upp för vår i dag väldigt svaga alliansfrihet!
  Och det har ingenting med nationalism att göra!

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Nato styrs f n av en dansk! Varningen för kristna högern i USA är befogad. Vi ser i dagarna deras framfart i republikanska partiet som hotar världsekonomins återhämtning genom utpressningstaktik mot sjukvårdsreformen. De fattiga och svaga unnas inte anständig sjukvård. Kristet??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.