Björnen sover-men inte den ryska!

Ryssland har ånyo övat flyganfall mot svenskt territorium. Den här gången skickade Sverige upp 2 st JAS för att visa att vi är vakna. Ingen vet väl egentligen vad tsar Putin har för agenda men tolkar man signalerna på ett visst sätt kan man befara att Putin drömmer om att vara den som går till historien som den ledare som återupprättade stora delar av den Sovjetiska staten med sina lydriken. Och ett Sverige som ängsligt undviker att trampa den ryska björnen på fötterna. Ryssland är en maktpolitisk dvärg jämfört med USA och EU eftersom makt idag är nästan detsamma som ekonomisk styrka. USA t ex torde ha 7 ggr större BNP än Ryssland om jag minns rätt. Men Putin har kärnvapen och polonium i stora mängder vilket kan vara väl så viktiga påtryckningsmedel.

Vill vi återupprätta ett anständigt svenskt försvar tar det minst 15 år från start. Är det inte dags att starta?

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. oscar

    Man kan börja med att återinföra allmän värnplikt.
    10 000 arbetslösa ungdomar, skulle helt plötsligt få sysselsättning även om det inte är ett riktigt jobb.
    Förutom sysselsättning är värnplikten en bra grundutbildning för den fortsatta livskarriären.

    Gjorde själv lumpen på 60-talet och tror mig bara haft nytta, av att komma bort från hemmet och pröva stå på egna ben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.