Stalin var en dålig arbetsgivare och chef

Stalin behövde ingen utbildning i rollfördelningen mellan politiker och tjänstemän eftersom han redan visste allt, precis allt. De flesta underlydande dog i förtid, vanligen av den typiska kommunistiska åkomman nackskott nere i något fuktigt källarvalv. Stalin såg sig som allas chef oavsett deras plats i hierarkin. Från Stalin drog man ett streck till varje sovjetisk medborgare. Det blev drygt 200 miljoner streck och det utgjorde ”organisationsdiagrammet” i den kommunistiska staten. Att deklarera en annan åsikt än Stalins innebar alltid att nedräkningen börjat och testamente måste skrivas  skyndsamt. Det typiska med ledare-chefer av Stalins sort är ofelbarheten, han hade alltid 100 % rätt  och andra hade alltid 100 % fel. Och det stämde ju! Han överlevde och alla feltänkande försvann. Rättvist tyckte Stalin! Han var den ende som fanns kvar på det 40-hövdade gruppfotot i slutändan. Alla andra suddades bort, en efter en. Radergummin fanns det i denna stat men inte mat. Varför skulle en enda av dessa sopor och nollor få stoltsera på ett foto tillsammans med den STORE LEDAREN? Utbildning i rollfördelning och ledarskap? Nä vet ni vad, Fjöl av!!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. lf

  Jag har lite svårt varför du gräver i det förgångna.Dessa despoter som Stalin,Hitler,Pinochet m.fl har vi ju lämnat på historiens soptipp.
  Jag har lite svårt att förstå varför du gräver i deras dynghögar.
  Men du kanske har synpunkter på det vi har här i Umeå.Här anställer man folk utan regelrätt anställningsförfarande.De du! Då vanliga medborgare försöker få reda på hur det har gått till ,då har hela den etablerade politikerkåren fått tunghäfta.
  Så går det till i Umeå.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Du är på rätt spår. Jag var inte ute efter att berätta om Stalin. Även en död folkmördare kan återanvändas utan att man behöver känna lukten. Satiren kan vara effektivare än akademiskt strikta uppsatser. Man kan t ex inte effektivt kritisera monarkin genom att vara gravallvarlig. Ej heller jultomten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.