Uppvigling av Schweizare att inte köpa Jas.

Dagens Eko försöker uppvigla schweizarna att inte köpa JAS GRIPEN genom att påstå att Sverige och Saab har en HEMLIG PLAN att lura på alplandet det svenska stridsflygplanet.  Carl Bildt har fullständigt rätt när han säger att det är en normal och vanlig uppgift för en ambassadör att informera om Sverige och vad Sverige har att erbjuda, även om det råkar vara flygplan. Men med det språkbruk media i Sverige använder riskerar försäljningen av JAS  att gå om intet. När Sverige försökte lura på övriga Europa det beroendeframkallande och ohälsosamma preparatet snus larmade INTE svenska media om någon HEMLIG PLAN med giftkapitalet och staten i kär omfamning a la björnkram.

Det är väldigt effektivt i folkomröstningar att peka på inbillade spöken. Högertrafikomröstningen 1967 är ett exempel. EU-medlemskapsomröstningen 1994 ett annat. Därför är folkomröstningar kvasidemokrati och därför är Schhweiz folkomröstningar levande skola som visar på galenskapen att folkomrösta om allt mellan himmel och jord.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.