Dagens världsnyhet – i Sverige

Dagens toppnyhet i svensk Public Service  (obs inte Hänt i Veckan och Damernas Värld utan radio och STV) är inte de dramatiska händelserna i Kiev och Ukraina utan att en viss ung kvinna nedkommit med en dotter. I New York!  I Sverige föds 400-500 barn varje dag och alla föds med samma människovärde utom i de fall den ärftliga monarkin blandar sig i med sitt undantag från de mänskliga rättigheterna. STV borde alltså hälsa alla dessa 400-500 nyfödda i Sverige välkomna INNAN andra nyheter läses upp, t ex regimens mord på den egna befolkningen i Ukraina. Den fredliga lilla tösen i New York  hälsas välkommen till jorden med kanonskott i Sverige. Det svenska försvaret är alltså inte tandlöst och prioriterar sin viktigaste uppgift! Ack ja!

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Enligt regeringsformen angår denna megahändelse även mig. Funderar dock över VARFÖR det ska angå mig. Jag har funderat i 60 år utan att komma närmare ett svar på frågan.

 1. mathias

  Hellre en fet nyfödd kanske blivande statschef än en förljugen tjock medelålders flintskallig politiker som statschef.
  Tycker det är alldeles ypperligt att vi vidhåller monarkin och våra traditioner som de flesta av våra grannländer.

  Sedan vad gäller dit ojande angående ukraina du måste ju vara överlycklig hur man nu släppt fri julia tymoszenko som väst gav sitt stöd trots att hon själv inte var bättre än en diktator själv.
  Varför skulle inte ryssarna få hålla på på samma vis som väst gör ?
  Eu och usa säger nu åt ryssarna att inte lägga sig i Ukrainas närmande åt väst men än har ju inget val hållits så det rätta vore att lämna alla förhandlingar tills efter ett val hållits.
  Men så kommer givietvist inte ske utan väst är samma kålsupare som ryssarna.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Vill man inte välja sin styrande överhet kan det ju vara bekvämt att låta genetiska tombolan välja. I Nordkorea slipper man också välja sina statsöverhuvuden så där är det också bekvämt. Men bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.