Kriminella gäng nästlar in sig i samhällskroppen

Enligt SÄPO finns över 200 fall på korruption där kriminella gäng nästlar in sig hos polis och domstolar men även hos tredje statsmakten pressen. Ibland blir det extra tydligt när t ex en stor aftontidning har ofta återkommande hemma-hos-reportage från kända kriminella gäng. Varje ändring i ledningsgarnityret hos det aktuella kriminella gänget måste tillkännages (proklameras) och det kriminella gängets logga (= gratis reklam) pryder alla nonsensnotiser. Sedan gammalt finns exempel på vänskapskorruption hos en stor tidning som övergick till ekonomisk korruption när den aktuella redaktören gratis disponerade gangsterns bostad vid Medelhavet. Sådant kanske också lockar en och annan polis?

För en tid sedan avslöjades att på en fest för kändiskockar, varav en känd i TV, deltog en medlem i ett kriminellt gäng. Va nurå? Han var ju hur trevlig som helst och han var ju en barndomsvän!! För den som inte är puckad är det ju väl känt att en av de kriminella gängens inkomstkällor är ”beskyddarverksamhet” i krogvärlden. Klart man bjuder in ”affärskontakterna” till festerna! Mediastormen om den famösa festen avtog rekordsnabbt när det visade sig att mycket kända kockar var där.

Det vore ju verkligt intressant om Wikileaks kunde servera oss namnen på de illegala kontakterna i rättsväsende, journalistkår och i övrigt. Men det får vi nog vänta på i evighet. SÄPO håller på sina hemligheter.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. arne knudsen

  njae,Håkan,du behöver inte att gå så långt,i min tid (Långsjöby-Storuman ) där gick det mesta att ordna,om man hade dom rätta kontakterna. ock du vet så väl,att ryggklapperklubben funkar även i Storuman.men surt om man inte är vä.
  Med andre ord,korruption är dåligt,om man inte har nån ting ut av det .
  Hur många ” korridoravtal har du gjort i tiden ?? )

  En kraftig soppösa i bältet,skrämmer väck banditerna,men vist finns de giftigheter i övre ledningen,ock va har du tänkt att göra vä det ? ut över att slänga spyor på kungahuset? inte fan ville du byta med ordblinda monarken,var glad att du kan läsa o skriva.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Ja kompiskorruption finns nog både här och där men när organiserade gangstrar skaffar sig immunitet mot lagens långa arm genom kompisfiffel med poliser är det allvarligare tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.