Etnisk rensning Stalin-Putin

En anledning till att det bor ryssar lite här och var i forna östblocket är den etniska rensning som Sovjetunionen genomförde  från 1920 och framåt med toppår 1939 – 1945. Georgier, Tjetjener, Krimtatarer, Letter, Polacker, Vitryssar. Litauer, Estländare etc skickades till Sibirien till Gulaglägren  där de flesta fick sin för tidiga grav, de som inte dog redan under den omänskliga transporten. Tomrummet i ifrågavarande länder fylldes av ryssar. Etnisk rensning på grymmaste sätt medan omvärlden inklusive Sverige såg på. Det är av den anledningen det finns ett rysktalande inslag i många av de forna slavstaterna i Östeuropa.

De ryssar som nu bråkar och ställer till det med benäget bistånd från nationalisterna i Kreml skulle ju kunna lösa sitt problem genom att emigrera till sitt paradis Ryssland. Varför stanna i länder där de inte vill bo?  Varför inte packa ihop pinalerna och dra!

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Fast dom ryssar som nu bor ”utomlands” har ju blivit födda där och ser detta som sitt hemland! Ska det göras en etnisk rensning till?
    Jag tror nog att de ryssar som bor i Estland, Lettland, Litauen, Tjetjenien, Ukraina mfl känner dessa länder som sitt hemland, och vill stanna kvar där! Många ryssar är också förtryckta i dessa länder!!
    Jag tror inte att denna fråga bara är så svart och vit…..

  2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

    De rysktalande som ockuperar polisstationer i östra Ukraina känner sig som ryska medborgare och borde ju då rimligen föredra att bo i Ryssland. Och de säger det t o m själva! Man ska nog inte tro på KGB-propagandan från KGB-polisen Putin. Statsmedierna i Ryssland dirigeras av Kreml och ryssarna matas med propaganda i stället för information. Som man ropar får man svar!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.