Statsrådens sjukskrivningar

Dagens indignation handlar om att inga statsråd sjukskrivit sig när de inställt möten och konferenser p g a sjukdom.  Vad man kan konstatera är att ingen brutit mot de regler som råder. Statsråd är i tjänst dygnet runt och har ej semester eller rätt till kompledigt. Statsråden kan väl i likhet med forntidens döende kungar underteckna dokument, ge order, svara på frågor tills medvetslöshet inträder och livet flyr sin kos medan uppassarna slänger sig på golvet och ojar sig.  Nåja, för statsråden är det nog inte lika allvarligt, de överlever oftast sjukdomarna.

Är man sjukskriven FÅR man inte arbeta d v s skriva dokument, underteckna dokument, svara på telefonsamtal i tjänsten e t c. Du ringer försvarsministern och säger att nu anfaller Putin Haparanda och en telefonsvarare säger ,”Om Ryssland anfaller Sverige, tryck 1, om Nato vill gå iland på Gotland, tryck 2, vill du prata med försvarsministern tryck 3″  o s v. Du trycker 3 och får automatsvaret ”Försvarsministern är tyvärr sjukskriven. och du får återkomma på måndag”. D v s Putin uppmanas återkomma på måndag.

Nej jag vill ha det som tidigare. Begreppet sjukskrivning existerar inte för statsråd.

Allvarligare för vår demokrati är att en journalist i Skåne? omplacerats  eftersom den politiska ledningen i den aktuella kommunen inte gillade tidningens kritiska granskningar. Tecken på Putinism! I Sverige!

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Isak

  Statsråd är ju också chefer, och som du säger skall dom stå till förfogande dygnet
  runt. Om det är allvarligare sjukdom måste dom ha ställföreträdare som går in. För
  regering och departement måste alltid fungera. Och det fick vi erfara vid tsunamin
  att det inte fungerade och det är allvarligt. Och nog är det allvarligt att det dyker upp
  ryssar bakom varje träd i Långsjöbyn. Och nog är det allvarligt när dina nya parti-
  kamrater i Skåne kan få obekväma journalister ”omplacerade”.

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Rötägg finns i alla politiska partier. Bara bra att rötäggen avslöjas.Rötägg skall kallas rötägg när det är befogat. Både tsunamin och Estoniakatastrofen sköttes uselt av den svenska regeringen. Rent ut sagt uruselt. Tur att det inte var någon form av attack från det där landet i öster där svordomar förbjuds. Jag har nog tjänat ihop till minst 10 år i Gulag. Bäst att akta sin tunga.

 3. mathias

  Är så less på alla politiker.
  Dom har så mycket åsikter om hur vanligt folk ska vara och vad de får o kan göra men
  när de väl kommer till dem själv då är de alltid en helt annan sak.
  Att politiker föraktet växer mer för var dag som går beror endast på politikerna själva.
  Vad sverige behöver är en omstart av det politiska systemet från kommuner ända upp till staten.
  En bra sak vore ju granska närvaron i riksdagen och om de folkvalda där gör jobb för sin lön.

 4. mathias

  Oj ser nu att stackars maud får en prick för nuon affären.
  En prick för att ha gjort sveriges sämsta affär genom historien och vad fan tror du maud olofsson bryr sig om den pricken då hon trots att hon visat sig inkompitent vad gäller affärer o dylikt likt förbannat får en massa uppdrag i statliga o privat ägda företag.
  Maud är inte enam utan de finns exempel från hela vänster och höger skalan men vad de en gjort är de osårbara för en politiker skyddas alltid enligt lag.
  Näe dags att göra om lagen o se till att även politiker får stå till svars för hur de handlar.
  Hade de hänt de maud gjort i vanliga fall hade hon kunnat bli dömd för trolöshet mot huvud man dvs staten eftersom dem är majoritetsägare.
  Enligt reinfeldt o borg har hon ju aldrig talat om affären 😛
  Tycker de är sak samma om politikern är höger eller vänster men de har för länge sen gått för långt o sveriges befolkning blir lurade av den politiska eliten.

 5. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Kan hålla med om att politiker bör hålla tassarna borta från affärslivet. De flesta begriper sig inte på sådant. Alltid lätt att spendera andras pengar. Nu kan det ju vara så att Maud Olofsson blev förd bakom ljuset av statens eget bolag Vattenfall och höga tjänstemän i regeringskansliet. En sådan jätteaffär skulle naturligtvis ha dragits i regeringen som helhet, vilket knappast hade fått en annan utgång än som nu blev fallet.Visst borde Maud Olofsson ha infunnit sig inför utskottet. De flesta politiker, höga som låga, är dock nog hedervärda personer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.