Politisk impotens

Kristdemokraterna KD föreslår att staten övertar ansvaret för sjukvården och i synnerhet specialistsjukvården. Vi är vid vägs ände när det gäller landstingens ansvar för sjukvården. Landstingen konkurrerar i stället för att samarbeta. Orättvisorna och köerna som vi läser om i tidningarna består. Gamla moderaterna var inne på samma linje som KD innan de blev de nya moderaterna och drabbades av handlingsförlamning. En rejäl majoritet av svenska folket torde föredra KD:s förslag så varför är det så svårt för alliansen att satsa på en rejäl reform? Här finns en av förklaringarna till alliansens tillbaka gång. Impotens!

Folkpartiet och även V har insett att kommunerna är impotenta att sköta den svenska skolan och i synnerhet då gymnasieskolan. En stor majoritet av svenska folket vill ha en tillbakagång till statligt ansvar för skolan men alliansens övriga partier stoppar huvudet i sanden. Impotens! Här har också alliansen missat en viktig fråga för väljarna och förvaltar i stället för att tänka nytt. Staten har ansvaret för en internationellt sett högklassig skola rättvisa för alla elever men kommunerna äger frågan och missköter skolan å det allra grövsta. De nya moderaterna har en tendens att sitta i båtens mitt och röra sig så lite som möjligt även i frågor där väljarna signalerar väldigt tydligt vad de vill. Väljarna straffar sådant! Här finns alltså ännu en viktig anledning till alliansens tillbakagång. Handlingsförlamning. Impotens!

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. mexan

  specialistsjukvård kommer att finnas i var *hens* farsu efter valet i september. Hear hear Stefan Löfvén fixar cancervård till alla inom 4 veckor, mindre barngrupper på förskola. Det är bara att titta på Umeå i just den frågan =)) de har lovat å lovat å lovat, det har inte hänt ett dugg.

 2. DKockens hörna

  Hej Håkan !
  I stort är jag enig.Men det är komplext,o om vi skal ta det hela,då fick du inte alt med.
  Inte att jag förväntar att du har hela lösningen,men om vi återgår till att staten har ansvar för ”huvudingredienserna” för att styra köpmannabixen Sverige .då är det tillbaka med telia SJ posten skolan sjukvården gruvnäringen elproduktion.
  det mesta av det här nämnda är utliciteret till girigbukarna.
  Men nu gör vi som vanligt!! sossarna städar upp,fyllar på kassan,och lämnar hela härligheten över till ”” NYA ARBETARPARTIET”””
  I mina ögon är vi åt skratt,när vi/dom/os inte genomskådar förkolringen.
  Vad KD angår,samt FI är en röst på dom som att kissa på sig,det värmar ca. 15 sekunder.
  O glöm inte Jimmie Åkesson.Dom som har get han godkänt i skolan,måste vare i familj vä dvärghöns,om du forstår vad jag menar.
  Hälsa till alla i L-by
  Mvh.
  Arne

 3. DKockens hörna

  UPS!!
  Glömte att säga.
  Resning,stake o viagra behövs i detta svåra läget.
  Härlig afton till du o dina.

 4. mexan

  roligaste kommentaren Ang F! politik;

  -”Uffe skriver:
  30 juni, 2014 kl. 20:24

  Jag undrar vad god retorik är värd i förlängningen? Om ord och tomma löften är framtidens melodi, är den tydligen värd mycket i journalisters ögon i varje fall.

  För när vi har nermonterat välfärdsstaten för att tillfredsställa en vit överklasselit med feminism för ögonen är det just tomma löften.

  När vi dessutom sitter och spelar bongotrumma på pringles-burkar och sjunger Kumba Ja för att protestera mot att Putins styrkor nu har intagit Stockholms norra förorter och hela norra delen av landet, då är det tomma löften.

  När varje svensk är tvungen att betala merparten av vad hon och han tjänar, så är det återigen tomma löften.

  Det är som det gamla ordspråket säger Gudrun, vägen till helvetet är kantad av goda intentioner.

  Något sådant påstående förstår dock vare sig hon eller journalisterna från Södermalm, de har ju trots allt sommarhus i Falsterbo dit de kan fly.” slut citat

  Från Susanna Varis eminenta post

  http://www.susannavaris.com/blogg/2014/06/schyman-en-briljant-retoriker/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.