NATO-nojan igen

Enligt länken nedan tar nu ledande centerpartister bladet från munnen och säger det som de politiska partierna, förutom folkpartiet, borde sagt för länge sedan. Folkpartiet har inte hymlat med att Sverige bör gå med i NATO! Vi måste garantera vår säkerhet, yttrandefrihet och tillhörighet till den demokratiska världen genom medlemskap i NATO. Endast medlemskap ger oss bistånd den dag vi råkar i svårigheter vilket NATO:s danske generalsekreterare Rasmussen betygat. Det är för sent att teckna en försäkring när det börjat brinna!

Jag har i flera bloggar tidigare hävdat att det svenska folket varit utsatt för en hjärntvättsliknande propaganda sedan 1945 att den svenska neutraliteten ”tjänat oss väl”. Denna självgodhet har t o m predikats i skolor och i läroböcker trots att många visste att vi inte alls var neutrala. Numera är det också avslöjat att det var så. Det borde alltså vara dags nu att de övriga demokratiska partierna gör avbön för tidigare missvisande propaganda och startar en bred diskussion om svenskt medlemskap i NATO. Ett svenskt medlemskap skulle dessutom underlätta för Finland att göra samma sak. Ansökan om medlemskap borde enligt min mening samordnas med en Finsk ansökan. Finland är ju verkligen utsatt genom tillhörigheten till Ryssland 1809 – 1919 och saknar hjälpvilja utifrån. Svenska löften bilateralt är bara luft och svammel om det skulle bli allvar.

Det är nämligen ett faktum att Putin Den Lille har starka åsikter om ett Finskt och Svenskt medlemskap i NATO. Ryssland lägger sig alltså redan kraftfullt i det som är demokratiska staters rättigheter nämligen att forma sin egen framtid och besluta sig för de internationella samarbeten de vill ingå i. Vår yttrandefrihet är redan beskuren om politiker inte törs driva angelägna frågor av rädsla för ryska reaktioner. Vi är alltså på väg att bli snöpta ovanför halsen. Dock inte Carl Bildt, han har en realistisk bild av utvecklingen i Ryssland.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svenskt-medlemskap-i-nato-ett-maste_3773898.svd

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.