Politik i Sverige

Reinfeldt skulle kanske varit storspelare på kasinon. Det verkar vara ett framgångsrecept inför ett val.. Putin visar ju gärna upp sig tillsammans med s k kampsportare och armégeneraler och han vinner ju val. Ett lyte i sin humanistiska arsenal tycks inte skada en del politiska ledare. I alla fall om lytet paras med nationalism och främlingsfientlighet.

I övrigt får vi väl se om vi får tillbaka det högskattesamhälle som tidningen Dalademokraten längtat efter i 8 år. Löfven får det inte lätt med alla kravmaskinerna. Kommer pengarna att räcka till att rekrytera duktiga studenter till läraryrket? Kommer pengarna att räcka till anständig och likvärdig vård av sjuka och äldre? Kommer pengarna inom sjukvård och åldringsvård att räcka till anständiga arbetsvillkor för personalen inför de gigantiska rekryteringsbehov som tornar upp sig? Det finns risk att pengarna förbrukas till annat än de ändamål jag räknat upp. T ex en galen struktur på landets specialsjukvård, dyrbar skolstruktur eller byggande av jättestora arenor utan tillräckligt publikunderlag. Uppdrag granskning kommer garanterat att ha en uppsjö granskningsärenden även de kommande 4 åren. Nästan varenda kommun har sina egna lik i garderoben!

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Att SD går fram, här i kommunen, och i övrig glesbygd och landsbygd i Sverige, beror dels på Alliansregeringens stora skattesänkningar som urholkat våran trygghet i välfärden, ökat klassklyftor och spridit en misstänksam, girig och iskall kyla över hela landet. SD skyller den försämrade tryggheten i välfärden på flyktingar, och får ju medhåll av Reinfeldt, även om han inte vill erkänna det! Dessutom har SD uppmärksammat landsbygden/ glesbygden som inget annat parti. Mitt eget parti har ett bra landsbygdsprogram som vi hört nästan ingenting av i det här valet! Hur många partiledare har besökt inlandet? Jo Jimmie, ett flertal gånger. Med Alliansregeringen har vi här uppe blivit ännu mera marginaliserade, SD har sett det. Och om vi inte jobbar med detta på riksnivå, och i kommunerna de nästa fyra åren, kommer den tomma SD stolen i Storumans kommunfullmäktige att vara upptagen, och ha flera kompisar med sig efter nästa val! Jag tror inte du behöver vara orolig över att betala mer skattekronor till vår gemensamma välfärd, såsom det nu blev i riksdagen! Svenska folket röstade för att byta regering, men de kommer till att få ha fortsatt högerpolitik! Jag blir inte förvånad om vi vaknar upp en morgon och både Lööv och Björklund har fått ministerposter! De är sura nu och sörjer sin valförlust, de som gjort så mycke bra?!, men vänta bara….Detta land kan bara få en verklig förändring till det bättre för vanliga människor med Vänsterpolitik, men här är jag pessimist, det finns för mycke pengar i vägen för en sådan förändring. Men nog kan vi få ett rättvisare och bättre samhälle än så här! Men som det nu blev kan jag faktiskt känna en lättnad över att Vänstern inte ska sitta i regering! Endera lyckas Löfven, och då stärker han sin egen position, eller så misslyckas han och då faller S och deras samarbetsparti tillsammans! Men detta kan vara räddningen för Centern, FP och KD, om Alliansen spricker, då kanske de uppstår som egna partier igen, och inte bara dörrmattor till Moderaterna!

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Jag tycker inte att det är märkligt att SD går framåt i glesbygd. Här finns en potential av marginaliserade människor som nu får en chans att protestera. Främlingsrädslan är nog en känsla som finns hos betydligt mer än 10 % av befolkningen så det lär bli värre i framtiden. Ytterst få av väljarna har läst Expos kartläggning av SD:s rötter i 1990-talets extremism och skinnskallar. Stieg Larsson och Mikael Ekmans bok Sverigedemokraterna – den nationella rörelsen. Rötterna till främlingsrädslan och nationalismen finns i Tyskland 1920 – 1945.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.