Kaos i riksdagssandlådan

Alliansen och s+mp har hela tiden sagt att de inte ska ge Sverigedemokraterna inflytande över hur Sverige regeras. Nu har vi svaret. Sverigedemokraterna har i denna stund ett betydligt större inflytande än som motsvaras av deras 13 % av valmanskåren. Tjugondelspartierna C + FP (var tjugonde svensk röstar på C eller FP) sitter på sina höga hästar och målar dessutom in sig i alla upptänkliga hörn. Björklund och Lööf har uttalat sig synnerligen kategoriskt om hur totalt omöjligt det är med någon form av budgetsamverkan med socialdemokraterna och miljöpartiet. De nämnda partierna gör inga uppoffringar för att minska SD:s inflytande.. Ingen vill sitta med Svarte Petter i slutändan och därför blir alla rimliga samarbeten omöjliga.

Vi har en ny politisk karta i Sverige. Kanske dags att orientera efter den nya kartan i stället efter den gamla.Blockpolitiken borde vara stendöd men lever vidare i det sandlådespel som vi ser nu. Ett nyval ändrar knappast på problematiken med den gamla blockpolitiken. Visa ansvar för Sverige!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.